Mic5hal #1 Napisano 13 kwietnia 2020 Cześć wszystkim Zwracam się do Was o pomoc w wyborze zestawu do telewizora. Do tej pory miałem podpięte pod TV bose companion 5 i dawało radę. Niestety mój dziedzic jest już w takim wieku, że głośniki wylądowały w szafie. Dlatego szukam teraz czegoś co będę mógł zawiesić na ścianie. Myślałem o soundbarze, zawieszę pod TV i problem z głowy. Ale tak jak czytam różne fora to rozwiązanie raczej tymczasowe i wolałbym je pominąć. Zestaw będzie wykorzystywany w 70% do filmów i seriali, a w 30% do muzyki. Salon z aneksem ma około 20mkw i niestety nie ma możliwości ustawienia żadnego zestawu 5.1. W grę wchodzi tylko 2.0 lub 2.1 Dodatkowo z uwagi na lokalizację kaloryfera odpadają duże kolumny podłogowe. A same głośniki nie będę mogły być ustawione zbyt szeroko. Wstępnie myślałem o zestawie Topping mx3 + Audio Bronze 2 ale nie wiem jak wypada on w niskich pasmach. Budżet to około 2,5 do 3k. Możecie coś poradzić? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 14 kwietnia 2020 To nie kino. Chcesz 70% kino a zestaw 2.1. Nie ma tak. Dlaczego nie ma opcji na małe kolumny? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 14 kwietnia 2020 Cześć, Soundbar traktowałbym jako ostateczność, ponieważ znacznie lepszą jakość uzyskasz stosując monitory aktywne typu System Audio Saxo 7 Active czy Klipsch the Sixes lub decydując się na klasyczny zestaw, o którym już wspomniałeś czyli Topping MX3 + Monitor Audio Bronze 2. Dołu może być trochę za mało ale spokojnie możesz pomyśleć o subwooferze. System 5.1 dałoby radę zrobić w takim pomieszczeniu i można byłoby pomyśleć nad małymi kolumnami ale w takim przypadku budżet na pewno zostałby nadszarpnięty i to dość mocno. Klipsch Reference Theater Pack 5.0 + Klipsch R100SW + Onkyo 686. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mic5hal #4 Napisano 14 kwietnia 2020 Przepraszam, może faktycznie zły dział. Powinien być zestaw stereo wykorzystywany głównie jako kino domowe (moderatora proszę o przeniesienie). W załączeniu przesyłam rzut salonu. Szary - kanapa, brązowy - grzejniki, zielony - szafka rtv, niebieski - TV wiszący. Małe kolumny mogą być. Najlepiej takie które mógłby zawiesić na ścianie lub ostatecznie postawić pod TV na szafce. Podłogowe odpadają z dwóch powodów: 1. Prawa kolumna zakrywałaby grzejnik 2. Mój syn obecnie wszystko ciągnie i pcha aby tylko móc na to wejść - jest tragedia. A drugie w drodze.... na 5.1 niestety też nie ma miejsca. Jeżeli przesunę kanapę do przodu albo w stronę przejścia to żona mnie ubije. Salon niestety mały i nie ustawny (bo z aneksem). W cenie 3k chciałbym już cały zestaw, czyli albo 2.0 z dobrym basem albo 2.1. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 15 kwietnia 2020 No to Yamaha RN 602 + ELAC B6.2 A jak Ci branie to suba sobie kupisz z czasem. Fajne wydajne monitory. Postawisz je na szafce. Nie zawieszaj. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mic5hal #6 Napisano 15 kwietnia 2020 A jesteś w stanie zaproponować jakiś bardziej kompaktowy amplituner /wzmacniacz który będzie można schować? Szafkę mam dość niską i wąska (łatwo dostępną). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #7 Napisano 15 kwietnia 2020 W takim przypadku warto zwrócić uwagę na Topping MX3 w połączeniu z Pylon Audio Ruby Monitor. Zestaw sprawdzi się w systemie stereo ale także nie będzie najmniejszego problemu z podłączeniem do TV. Ten mały wzmacniacz potrafi na prawdę pozytywnie zaskoczyć jakością dźwięku. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #8 Napisano 16 kwietnia 2020 22 godziny temu, Mic5hal napisał: A jesteś w stanie zaproponować jakiś bardziej kompaktowy amplituner /wzmacniacz który będzie można schować? Szafkę mam dość niską i wąska (łatwo dostępną). To musiało by być coś w klasie D. Cyrus ONE na przykład. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mic5hal #9 Napisano 18 kwietnia 2020 (edytowany) Dnia 16.04.2020 o 08:14, S4Home napisał: To musiało by być coś w klasie D. Cyrus ONE na przykład. Szkoda tylko, że zaproponowany wzmacniacz zjada cały budżet. Przemyślałem sprawę i dam żonie okazję do zakupu nowej węższej szafki RTV. Ja wypróbuję zestaw topping mx3 + Heco Aurora 700. Dziękuję wszystkim za pomoc. Edytowano 18 kwietnia 2020 przez Mic5hal dodanie zdania Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #10 Napisano 20 kwietnia 2020 Z czasem spróbuj podłączyć kolumny pod coś ciekawszego. Zobaczysz co potrafią Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach