Piotr Kozłowski #1 Napisano 22 kwietnia 2020 Witam . Mam problem z dźwiękiem przy podanym wyżej sprzęcie . Nie działa kiedy włączam film z netflixa- muszę przełączać ręcznie w opcjach z Polski 5,1 na polski , wszystko inne działa YouTube Tv Spotify . Kabel jest 8k . Wszystkie ustawienia przerobione i nic nie pomaga . Na innym starszym o 10 lat tv dźwięk działał . Moze ktoś pomóc?? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #2 Napisano 22 kwietnia 2020 To amplituner stereo, czyli dwukanałowy. Tym samym nie dekoduje dźwięku 5.1 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr Kozłowski #3 Napisano 22 kwietnia 2020 Tak wiem o tym że to amplituner stereo. Tylko skoro wcześniej działało to teraz też powinno działać tym bardziej że tv jest nowszy . Dzisiaj po dwukrotnym restarcie tv- zaczął działać jednocześnie dźwięk w tv i w systemie audio później raz działa raz nie. Testowałem również tv marki Philips i nie było żadnych problemów . Sony z Onkyo u mnie w parze nie chce się dogadać . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mkk #4 Napisano 22 kwietnia 2020 W netflixie/tv musisz wymusić dźwięk stereo domyślnie , a nie 5.1 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 23 kwietnia 2020 12 godzin temu, Piotr Kozłowski napisał: Tak wiem o tym że to amplituner stereo. Tylko skoro wcześniej działało to teraz też powinno działać tym bardziej że tv jest nowszy . Dzisiaj po dwukrotnym restarcie tv- zaczął działać jednocześnie dźwięk w tv i w systemie audio później raz działa raz nie. Testowałem również tv marki Philips i nie było żadnych problemów . Sony z Onkyo u mnie w parze nie chce się dogadać . Bo stary telewizor z automatu miał stereo bo nie miał innego dzwieku multi. Koledzy dobrze Ci mówią. Zmień na stałe wyjście albo w TV albo w samej aplikacji Netflixa na stereo. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr Kozłowski #6 Napisano 23 kwietnia 2020 Dziękuję za podpowiedzi ale nadal nie wiem jak to ogarnąć . Sterowanie kinem domowym nie działa a w opcjach dźwięku próbowałem już zmieniać chyba wszystko i nadal wybiera dźwięk 5,1 . W netflixie w tv nie mam opcji wyboru stereo Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #7 Napisano 23 kwietnia 2020 Czym podłączyłeś amplituner? HDMI ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr Kozłowski #8 Napisano 23 kwietnia 2020 Tak kabel HDMI . Ale ustawiłem w tv PCM i dźwięk w Netflixie działa dopiero normalnie. Pytanie czy Onkyo nie ma walnietego DTS ?? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr Kozłowski #9 Napisano 23 kwietnia 2020 23 minuty temu, Piotr Kozłowski napisał: Tak kabel HDMI . Ale ustawiłem w tv PCM i dźwięk w Netflixie działa dopiero normalnie. Pytanie czy Onkyo nie ma walnietego DTS ?? A tutaj doczytane z instrukcji obsługi Onkyo . Myślę że problem się rozwiązał . Dziękuję za podpowiedzi . Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #10 Napisano 24 kwietnia 2020 ONKYO nie ma walniętego DTS bo go nie ma No i po raz kolejny okazuje się że trzeba sięgnąć po instrukcje Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach