Ja Ro #1 Napisano 7 maja 2020 Dzień dobry. Ostatnimi czasy noszę się z zamiarem kupna słuchawek.Sporo czasu spędzam w domu przy biurku.I tak sobie pomyślałem,że warto kupić sobie coś lepszego niż moje stare budżetowe AKG.Nie chcę wydawać nie wiadomo jakich pieniędzy.Zrobiłem szybkie rozpoznanie w sieci W kwocie około 2,5 tys „wymyśliłem” sobie taki zestaw:HiFiMan Sundara+iFi Audio Zen DAC+iFi Audio iPower.Moje pytanie brzmi:Czy taki zestaw ma sens? P.S Tidal Master z PC.Muzyka „spokojna” Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 8 maja 2020 Cześć, Nie wiem czy może już nie rozmawialiśmy, ponieważ kilka takich zestawów sprzedaliśmy. Jest to dobre połączenie, sundara nie są to bardzo wymagające słuchawki i zagrają przyzwoicie już prosto z telefonu. Ifi Audio Zen DAC to dynamiczne brzmienie z delikatnie osłodzonym środkiem, dzięki zasilaczowi zyskujesz lepszą kontrolę basu oraz wypełnienie dźwięku. Taki zestaw jak najbardziej ma sens i się sprawdzi. Do Hifiman Sundara świetnym wzmacniaczem jest Heed Canalot III z DAC ale cenowo znacznie przekroczymy zakładany budżet. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ja Ro #3 Napisano 22 maja 2020 Zakupione i podłączone.Gra to jak dla mnie super.Panu Szymonowi z Q21 dziękuję za doradztwo i sfinalizowanie sprawy 👏👏👏 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JohnDoe #4 Napisano 1 listopada 2020 @Ja Ro Cześć, mam takie same słuchawki (Sundara) i rozglądam się za DAC/wzmacniaczem do nich. Jednym z moich typów jest iFi Audio Zen DAC. Chciałbym się upewnić czy to prawda, że po podłączeniu zasilania iFi Audio iPower znacznie wzrasta moc wyjścia słuchawkowego w porównaniu do zasilania jedynie przez USB? Widziałem taką informację na jednym z kanałów YT i nie bardzo wierzę, że moc wzrasta dwukrotnie. Czy jako posiadacz takiego zestawu mógłbyś potwierdzić zmianę/wzrost wzmocnienia przy zastosowaniu iPower? Czy rzeczywiście warto dokupić ten zasilacz? Czy bez niego brakuje mocy dla słuchawek Sundara? Tutaj film o którym wspomniałem (1.50min) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ja Ro #5 Napisano 5 listopada 2020 Dnia 1.11.2020 o 13:30, JohnDoe napisał: @Ja Ro Cześć, mam takie same słuchawki (Sundara) i rozglądam się za DAC/wzmacniaczem do nich. Jednym z moich typów jest iFi Audio Zen DAC. Chciałbym się upewnić czy to prawda, że po podłączeniu zasilania iFi Audio iPower znacznie wzrasta moc wyjścia słuchawkowego w porównaniu do zasilania jedynie przez USB? Widziałem taką informację na jednym z kanałów YT i nie bardzo wierzę, że moc wzrasta dwukrotnie. Czy jako posiadacz takiego zestawu mógłbyś potwierdzić zmianę/wzrost wzmocnienia przy zastosowaniu iPower? Czy rzeczywiście warto dokupić ten zasilacz? Czy bez niego brakuje mocy dla słuchawek Sundara? Tutaj film o którym wspomniałem (1.50min) Jeśli mam być zupełnie szczery to nie słyszę żadnej różnicy między zasilaczem i tylko po USB Dzisiaj nie kupiłbym go.Po pół roku słuchania iFi ZEN Dac mogę go z czystym sumieniem polecić do Sundary.Jak dla mnie to jest super granie.Niczego mi nie brakuje.Polecam serdecznie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #6 Napisano 5 listopada 2020 W blogu Audiofanatyk testując Zena sprawdzał wpływ zasilania zewnętrznego na moc wzmacniacza i nic takiego nie stwierdził. Tylko tyle że jeśli się podłączy dodatkowy zasilacz to on wyłącznie zasila to urządzenie. Pobór mocy na poziomie około 1W z gniazda USB 3.0 nie powinien stanowić problemu. Jednak jeśli za napęd używa się smatphona moze to znacznie skrócić jego czas pracy bez dodatkowego zasilania. Może warto pomyśleć o zasilaczu liniowym o wysokim stopniu oczyszczenia napięcia zasilającego bo to wydaje się mieć wpływ na pracę Zena. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach