Tomek2020 Napisano 17 maja 2020 Udostępnij Napisano 17 maja 2020 WItam. Posiadam wzmacniacz diora 442.Chce podłączyć telefon do wzmacniacza,ale z głośników nie słychać zadnego dzwięku. Co mam zrobić żeby to zadziałało?? potrzebny też jest korektor? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rbkt666 Napisano 17 maja 2020 Udostępnij Napisano 17 maja 2020 Przewód mini-jack>2x chinch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek2020 Napisano 17 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2020 Mam przewod podłączony do telefonu i po podłączeniu muzyki nie słychać w głosniku.I zastanawiam sie czy dobrze kable kable podłączyłem ze wzmacniacza do głosnikow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojar Napisano 17 maja 2020 Udostępnij Napisano 17 maja 2020 (edytowany) Patrząc od tyłu masz gniazda chinch do korektora, po lewej stronie od gniazd głośnikowych . Jeśli nie masz podłączonego korektora to fabrycznie były tam dwie zwory. Możesz zamiast tego użyć kabla chinch stereo łącząc wyjście P z wejściem P i wyjście L z wejściem L. Czyli połączone muszą być gniazda w pionie. No i podłącz telefon nie pod wejście gramofon, bo na pewno przesterujesz. Tuner lub obok niego. Edytowano 17 maja 2020 przez gojar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek2020 Napisano 17 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2020 dobra.Ogarnołem tylko strasznie głośniki charczą.Da się coś zrobić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojar Napisano 17 maja 2020 Udostępnij Napisano 17 maja 2020 Pod które wejście podłączyłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 maja 2020 Udostępnij Napisano 18 maja 2020 Mogą charczeć. Wyjąłeś to z piwnicy? Z gruzowiska? Kiedy i kto to ostatnim razem odpalał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek2020 Napisano 18 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 maja 2020 Podłączyłem pod tuner. Znalazlem na strychu. Ostatni raz podobno grały z 13 lat temu. Jeszcze jedno gdy podłączyłem mini jack pod gramofon to głośniki charczą,a gdy kabel podłącze pod tuner to cicho grają i taki szum słychać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 maja 2020 Udostępnij Napisano 18 maja 2020 Ciężko powiedzieć na odległość co mogło się stać. Daj im trochę czasu na rozruszanie ale jeśli leżały gdzieś przez ostatnie 13 lat to od razu mówię, ze może być różnie. Być może zawieszenie w głośnikach jest do wymiany jeśli jest to pianka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts