Stasua Krysia #1 Napisano 31 maja 2020 (edytowany) Kochani, nigdy nie miałem żadnego kina, jedyne co miałem to 2 głośniki do komputera. Jako, że mam w suficie [nad sofą] zamontowane 2 aktywne głośniki Vision CS-1800P (mają bluetooth + kable wyprowadzone do szafki pod TV), chciałbym je wykorzystać do budowy systemu 5.1.2. Salon z aneksem to 35m². Telewizor wisi na ścianie. Służyć zestaw ma do filmów i konsoli. Jako, że mam możliwość kupienia za mniej jak pół ceny rynkowej Denon AVR-X1500H lub AVR-X2500H to myślę nad nimi. Do tego zestaw Polk Audio TL1600 5.1. Czy to będzie dobry zestaw? Jakieś propozycje, zmiany? Mnie już boli głowa, parę dni intensywnie szukam, czytam i im dalej w las, tym ciemniej. Budżet jak widać po ww. przedmiotach. Dzięki. Edytowano 31 maja 2020 przez Stasua Krysia Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 31 maja 2020 Cześć, Denon 2500h to dobry kierunek o cieplejszym charakterze brzmienia. Zastrzeżenia są do kolumn. Polk Audio TL1600 to bardzo malutkie satelity i poważnego brzmienia nie osiągniesz. W przypadku tych kolumn Denon 1500h będzie wystarczający. Zwróć uwagę na głośniki Polk Audio T531. Pamiętaj, że w przypadku kina domowego subwoofer prędzej czy później będzie musiał się pojawić jeśli chcesz mieć efektowne brzmienie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stasua Krysia #3 Napisano 31 maja 2020 (edytowany) Dzięki @Q21, widzę Polk Audio T531 https://www.q21.pl/polk-audio-t531.html - są w podobnej cenie do tych co podesłałem, także nie ma sprawy. Ale nie widzę subwoofera - podrzuć proszę jakiś do tego zestawu. Edytowano 31 maja 2020 przez Stasua Krysia Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 1 czerwca 2020 NA 35 to te kolumny beda za małe. Nawet w kinie. Mimo że wydzielony obszar do odsłuchu jest mniejszy. Lepiej iść w Polk T531 albo Taga 606V3 I tu warto tez rozważyć konkurentów Yamahy 685 albo Onkyo 696. Grają bardziej ekspresyjnie. Zapraszam po wyceny i porady Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stasua Krysia #5 Napisano 4 lipca 2020 OK, ampli Yamaha 685. Na przód 2x Polk T50 + T30 center. A co powiecie na tył, żeby kabli nie ciągnąć: YAMAHA MusicCast 20? Będzie OK? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 6 lipca 2020 No jak nie chcesz ciągnąc kabli to nie masz innego wyboru. Chodż ja bym wolał pociągnąć kable i wybrac po prostu lepsze kolumny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stasua Krysia #7 Napisano 6 lipca 2020 2 godziny temu, S4Home napisał: No jak nie chcesz ciągnąc kabli to nie masz innego wyboru. Chodż ja bym wolał pociągnąć kable i wybrac po prostu lepsze kolumny. A co lepszego niż Polk T50 w podobnej pólce cenowej? Dzięki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #8 Napisano 7 lipca 2020 No wtedy wybierzesz lepsze sety. Melodika BL 40 MK III / Tannoy 7.4 / Indiana Line Tesi 561 / ELAC F5.2 może Heco Aurora 700 To wszystko minimalnie jedna / dwie klasy lepsze granie od T50 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #9 Napisano 9 lipca 2020 Do 35 metrów set na Polk Audio T50 to faktycznie rozsądne minimum w kwestii kolumn do kina domowego https://sklep.rms.pl/polk-audio-t531-t50-t30-t15-zestaw-kolumn-do-kina-domowego-5-0 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #10 Napisano 10 lipca 2020 Jest już pomysł o czymś lepszym..... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach