Rafik84 #1 Napisano 2 czerwca 2020 Witam. MAm taki problem. Zakupiłem amplituner stero yamaha R-N803D i chce go podpiąc pod komputer do karty muzycznej. Oczywiscie kabel optyczny do karty muzycznej. Tylko pytanie gdzie w ampli podpiac te 3 wtyczki z karty muzycznej? Ewentualnie zamiast 3 wtyczek da sie zrobic 6front L, fromt R,rear L i R, center i woofer. Nie che by grały w suurondzie bo wiem, ze sie nie da prze ten ampli tylko żeby grały wszystkie. Co tzreba zmianiać w ustawieniach na kompie? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek4446 #2 Napisano 2 czerwca 2020 Czy ja dobrze rozumiem , chcesz by 803 D był źródłem a sygnał chcesz przepuścić przez komputer by grały głośniki komputerowe ? Czy źródłem ma być komputer? O jakich wtyczkach karty piszesz ? Zrób zdjęcie ? Ta Yamaha to stereo ,więc ustawiasz w komputerze w ustawieniach karty " stereo" i koniec . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 3 czerwca 2020 Nie do końca rozumiem. Opcje są 2. Masz wyjście optyczne z karty dźwiękowej więc wystarczy optykiem podłączyć do Yamahy RN803d. Druga opcja to brak optyka w karcie dźwiękowej ale zapewne masz wyjście analogowe RCA ( Chinch) i w takim przypadku wykorzystujesz kabel 2x RCA - 2 x RCA i podłączasz pod jakiekolwiek wejście w RN803 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 3 czerwca 2020 Zupełnie nie rozumiem co chcesz podłączyć i jak chcesz podłączyć. jeśli chcesz skorzystać z zewnętrznej karty muzycznej w komputerze to do złącza l i r musisz mieć analogowe kable RCA. Ale nie bardzo rozumiem co ty chcesz zrobić z tym dźwiękiem surround. Masz amplituner stereo czyli podłączasz dwie kolumny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rafik84 #5 Napisano 3 czerwca 2020 Więc tak. NIe chce robic surround tylko żeby grały wszystkie kolumny. POdłączam optykiem ampli z karta muzyczna wewnetrzna soundblaster. Z tym nie mam problemu. Nie wiem gdzie podpiąć wtyczki głośników do amplitunera(te, które sie podpina do karty muzycznej). Chce żeby muzyka z komputera leciała w głośnikach podpietych do amplitunera. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach