Draay #1 Napisano 16 lipca 2020 Kupiłem kolumny aktywne stereo Triangle Elara LN05A. Wyposażone są w BlueTooth 4.0 aptX, ale nie mają podłączenia do sieci, a zależy mi na możliwie najlepszej jakości, kiedy będę puszczał muzykę z laptopa/telefonu przez Spotify czy z dysku sieciowego. Dlatego rozglądam się za odtwarzaczem sieciowym. Kolumny mają złącza analogowe i cyfrowe (koaksjalne i optyczne), więc najlepiej gdyby odtwarzacz sieciowy łączył się z głośnikami cyfrowo. Znalazłem Triangle AIO C. Będzie to ok wybór do tych głośników? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kubad #2 Napisano 16 lipca 2020 Szukasz gabarytowo niedużego odtwarzacza czy może być coś większego? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Draay #3 Napisano 16 lipca 2020 6 minut temu, Kubad napisał: Szukasz gabarytowo niedużego odtwarzacza czy może być coś większego? Teoretycznie mogłoby być, ale na kolumny wydałem więcej niż chciałem, więc idę w koszta. Z tym, że jeśli jakość muzyki ma być z tego odtwarzacza słaba, bo będę wolał dopłacić Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz S. #4 Napisano 16 lipca 2020 Zacznij od Chromecast Audio. Podłącz go optykiem do kolumn (potrzebujesz kabel mini toslink ) jeżeli będziesz potrzebował wyższej jakości to zmienisz. Opcji jest w brud, ta jest najtańsza. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kubad #5 Napisano 16 lipca 2020 To z tańszych opcji coś takiego jak audio pro link 1lub ieast m20. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #6 Napisano 16 lipca 2020 Jeśli chcesz wyraźnie lepiej, to NuPrime Omnia WR-1. Tańsze opcje będą wszystkie porównywalne brzmieniowo. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Draay #7 Napisano 16 lipca 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, rms.pl napisał: Jeśli chcesz wyraźnie lepiej, to NuPrime Omnia WR-1. Tańsze opcje będą wszystkie porównywalne brzmieniowo. O, dzięki. A czy w wypadku użycia odtwarzacza strumieniowego (powiedzmy takiego Triangle AIO C), który jest podłączony do kolumn aktywnych, czyli z ich własnym wzmacniaczem, ten w wbudowany w moje Elary LN05A wzmacniacz wpływa jeszcze na jakość dźwięku, polepsza go? czy może jest tak, że mając pasywną wersję moich kolumn, podłączyłbym je bezpośrednio do odtwarzacza Triangle AIO C to miałbym te sama jakość puszczanej muzyki? Edytowano 16 lipca 2020 przez Draay Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #8 Napisano 17 lipca 2020 Podłącz po prostu komputer. Kup konwerter USB - Coaxial i już. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #9 Napisano 17 lipca 2020 Cześć, Jeśli chciałbyś uzyskać dostęp do sieci i załatwić tę kwestię po kosztach to polecam zwrócić uwagę na Chromecast Audio lub Audio Pro Link 1. Jeśli chciałbyś postawić na jakość brzmienia i bardzo dobry stosunek jakości do ceny to postaw na Audiolab 6000n, którego podłączysz analogowo oraz cyfrowo. Dzięki takiemu rozwiązaniu uzyskasz 2 nieco inne brzmienia co może mieć znaczenie. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #10 Napisano 17 lipca 2020 17 godzin temu, Draay napisał: O, dzięki. A czy w wypadku użycia odtwarzacza strumieniowego (powiedzmy takiego Triangle AIO C), który jest podłączony do kolumn aktywnych, czyli z ich własnym wzmacniaczem, ten w wbudowany w moje Elary LN05A wzmacniacz wpływa jeszcze na jakość dźwięku, polepsza go? czy może jest tak, że mając pasywną wersję moich kolumn, podłączyłbym je bezpośrednio do odtwarzacza Triangle AIO C to miałbym te sama jakość puszczanej muzyki? Nie podłączysz pasywnych kolumn bezpośrednio pod AIO C, tylko AIO C do wzmacniacza zewnetrznego, do którego podłączone byłyby kolumny. Nie myl pojęcia strumieniowca ze wzmacniaczem - tak, podłączając AIO do LN05A dalej korzystasz ze wzmacniacza w kolumnach. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach