Bartosz Szumny #1 Napisano 31 lipca 2020 Witam Posiadam amplituner yamaha 803d i kolumny pylon pearl 25. Chciałbym zostawić amplituner i zmienić kolumny. Dla mnie ten zestaw gra zbyt płasko - brakuje mi „ pazura” sluch już nie ten i chciałbym mocniejszą górę bo basu w tych pylonach nie brakuje . Słucham głównie metalu, starego rocka , konsola do gier i czasem filmy. Mój budżet 3 tys zł. Salon 18 metrów. Pomieszczenie prostokątne - szerokość 3.7 długość 5 metrów. Na zdjęciu pokazany salon. Sprzęt tylko nowy. Był bym wdzięczny za poradę . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #2 Napisano 31 lipca 2020 Jeżeli gra Ci to płasko, to prawdopodobnie akustyka pokoju Ci nie sprzyja. Jeżeli potrzebujesz więcej basu i potęgi, to skoncentruj się na większych głośnikach. 1) Indiana Line Tesi 661 2) STX Electrino 500 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Szumny #3 Napisano 31 lipca 2020 (edytowany) Dzięki pozycja numer jeden podoba mi się - Stx znacznie przekracza mój budżet . Co do akustyki chyba nic z tym nie zrobię . Edytowano 31 lipca 2020 przez Bartosz Szumny Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #4 Napisano 31 lipca 2020 (edytowany) Myślę, że do tych gatunków muzycznych sprawdzi się Polk Audio RTi A5. Są oferty dostępne w tym budżecie lub ciut powyżej albo napisz do branży o wycenę kolumn. Edytowano 31 lipca 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na Temat Audio #5 Napisano 31 lipca 2020 (edytowany) Przetestuj kolumny Audiosymptom i8, zmieszczą się w budżecie a dołu uzyskasz dużo więcej. Pozdrawiam, Michał Edytowano 31 lipca 2020 przez Na Temat Audio Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach