Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Możecie koledzy polecić dobry sub w KD i stereo do monitorów( satelit ) typu 

Tannoy Hts  , Stx , Efx  ; Mission m cube  ; Q acoustics 7000 , Kef 2001 , 3005 

Myślę o kupieniu takich samych  15 głośników :) i zbudowaniu systemu pod Atmos i Auro 3D  w osobnym pokoju .

Potrzebuję 2 subwoofery . Mogą być używane , ale sprawne i wydajne . Pokój jeden do zaadaptowanią ma 8 m2 , 2 pokój 12 i 3 pokój 25m2 . Sam jeszcze nie wiem , gdzie ostatecznie , to wszystko wyląduje.  

Napisano

A czemu Auro3D. Generalnie jest to tylko kodek w Denonie i Marantz ( musisz mieć tyle samo dolnych/podłogowych jak i gornych/przysufitowych kolumn) Filmy hmmm....znam tylko nowy Łowca androidów na płycie uhd jest w Auro 3D no i jakieś tam koncerty. Moim zdaniem skup się lepiej na porządnym  Atmosie 5.2.4 w tym kodeku audio najwięcej filmów masz jak i DtsX, jedynie w Polsce 5.1HDma wychodzi w większości na płytach Blu-ray. 

Chcesz dwa suby, ale w jednym pomieszczeniu czy jak? Ja mam na 26m2 2xSvS SB-2000, kolega ma Klipsch 2xR112sw, kiedyś pozytywne opinie było pełno o tym Velodyne eq max15. A tak serio kup jeden SvS pb4000 i będziesz mieć banana na twarzy.