Jakub_Kam #1 Napisano 3 września 2020 Cześć! Mój brat fartem kupił głośniki Magnat Quantum 723 i szuka do nich wzmacniacza i kabli. Pierwszą opcją, którą mu poleciłem, był SMSL Q5 Pro, którego chętnie i często wskazuje się tu na forum jako dobrego partnera do Magnatów 723, ale z racji chęci zakupu (w niedalekiej przyszłości) gramofonu, myślę, że jeśli wśród używanych sprzętów znajdzie coś o nie gorszym brzmieniu, to lepiej postawić na klasyczny klocek. Do tego kable głośnikowe, 2x2,5 metra. Budżet: 1000 zł za wszystko. Co mu polecić? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 4 września 2020 Z mojej strony mogę zaoferować Topping MX 3 + kable Chord clearway albo Kimber 4 PR Z używanych do tych kolumn ładnie brzmi Harman HK 680 albo Denon PMA 1060. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 4 września 2020 Koniecznie weź pod uwagę Topping MX3, który w kwocie do 1000zł nie ma sobie równych. Jesli chciałbyś poszukać w sprzęcie używanym to polecam rozejrzeć się za cieplej brzmiącym NADem 3020. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jakub_Kam #4 Napisano 4 września 2020 (edytowany) A gdyby budżet wzrósł do 1500 zł za nowy? Albo 2000 zł ale w przypadku amplitunera z obsługa usług sieciowych. Może Marantz PM5005? Pioneer A-40AE? Denon PMA-720AE? Onkyo A-9130? Edytowano 4 września 2020 przez Jakub_Kam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #5 Napisano 4 września 2020 Jeśli wzmacniacz to spójrz na NAD C316 BEE, jeśli amplituner z funkcjami sieciowymi, najlepiej sprawdzi się Yamaha R-N602. Zapraszam na odsłuchy i wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach