Khedron #1 Napisano 10 września 2020 Załóżmy, że mam już sprzęt w tym odtwarzacz strumieniowy. Jakość plików ze Spotify czy Tidala jest niezła, ale przecież odtwarzacz poradzi sobie także z plikami najwyższej jakości DSD 64 czy nawet 512. Jeśli szukam ich w internecie, wciąż wyskakują strony w stylu "skąd pobrac darmowe DSD", ewentualnie jakieś sklepiki doczepione do garażowych wytwórni, a których domorosli "muzycy" dają upust swoim fantazjom. Czy są jakieś poważne sklepy z muzyką do ściągnięcia w DSD? Nie za darmo, chętnie zapłacę, ale żeby znaleźć tam prawdziwa muzykę, of Raya Charlesa, przez Michaela Jacksona i Marillion po AC/DC i ABBE... Istnieje coś takiego? Taki Empik z DSD? Nie chce płyt SACD, tylko mieć możliwość pobrania plików, podłączenia dysku czy pendrive do odtwarzacza i zbudowania kolekcji. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcos #2 Napisano 10 września 2020 https://bluecoastmusic.com/store https://www.nativedsd.com/ https://www.prostudiomasters.com/ https://dsd-guide.com/ itd...szukaj. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 11 września 2020 A jaki masz sprzęt pod to DSD? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 11 września 2020 Przede wszystkim zakup sobie jedną płytę w DSD tylko taką, którą znasz i masz w zwykłym Flac 16/44.1. Porównaj obie płyty i oceń samemu jakie są różnice i czy warto iść w DSD. Plików niestety jest niedużo i są drogie, jest to takie drugie SACD, które nie do końca się przyjęło. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcos #5 Napisano 11 września 2020 29 minut temu, Q21 napisał: Przede wszystkim zakup sobie jedną płytę w DSD tylko taką, którą znasz i masz w zwykłym Flac 16/44.1. Porównaj obie płyty i oceń samemu jakie są różnice i czy warto iść w DSD. Plików niestety jest niedużo i są drogie, jest to takie drugie SACD, które nie do końca się przyjęło. Zgadza się, plików jest mało bo czołowi twórcy i wykonawcy mają umowy z najważniejszymi wytwórniami i platformami takimi jak np TIDAL. Jakość Premium (88/96) w TIDALu jest OK, ale znowu, trzeba mieć sprzęt czytający MQA. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adam Wesolowski #6 Napisano 11 września 2020 (edytowany) Wtrącę się w nie mój temat tylko z prostym pytaniem. Mam odtwarzacz Blu-ray Yamaha BD-S681 kupiony w innych celach niż odsłuch muzyki ale odczytyje płyty SACD. Myślałem, żeby kupić jedną tak dla ciekawości i połączyć odtwarzacz ze wzm. (CXA81) np. łączem optycznym. Ma to w ogóle jakiś sens czy raczej nie będzie wielkiej różnicy? Kosztują niemało a i wybór też niewielki. Edytowano 11 września 2020 przez Adam Wesolowski Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Khedron #7 Napisano 11 września 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: A jaki masz sprzęt pod to DSD? Wlasnie się wykosztowałem i dałem 2200 zł za Onkyo 6170. Do tego Atolli200 Signature i PolkAudio RTiA9. 1 godzinę temu, Q21 napisał: Przede wszystkim zakup sobie jedną płytę w DSD tylko taką, którą znasz i masz w zwykłym Flac 16/44.1. Porównaj obie płyty i oceń samemu jakie są różnice i czy warto iść w DSD. Plików niestety jest niedużo i są drogie, jest to takie drugie SACD, które nie do końca się przyjęło. Dlatego pytam. Jestem zaskoczony brakiem dostępności, ale z tego co większość praktyków pisze, dużo mądrzej jest wydawać pieniądze na lepszy sprzęt niż pliki dające przewagę bardziej teoretyczna. 13 minut temu, Adam Wesolowski napisał: Wtrącę się w nie mój temat tylko z prostym pytaniem. Mam odtwarzacz Blu-ray Yamaha BD-S681 kupiony w innych celach niż odsłuch muzyki ale odczytyje płyty SACD. Myślałem, żeby kupić jedną tak dla ciekawości i połączyć odtwarzacz ze wzm. (CXA81) np. łączem optycznym. Ma to w ogóle jakiś sens czy raczej nie będzie wielkiej różnicy? Kosztują niemało a i wybór też niewielki. Też jestem ciekaw. Żeby nie tracić zbyt wiele kup jakąś SACD na Allegro za 30 zł i przekonajmy się. Oczywiście napisz jakie wrażenia. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adam Wesolowski #8 Napisano 11 września 2020 10 minut temu, Khedron napisał: Żeby nie tracić zbyt wiele kup jakąś SACD na Allegro za 30 zł i przekonajmy się. Tu, gdzie mieszkam nie ma niestety allegro (chyba, że wysyłają za granicę). Jest na szczęście ebay. Coś tam jest chociaż nie wiele tego w przystępnych cenach i biorąc pod uwagę moje preferencje. Jest trochę jazzu, ale do tego gatunku jeszcze nie dorosłem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach