Marki #1 Napisano 13 września 2020 (edytowany) Witam Na wstępie pragnę się przywitać. Przymierzam się do zakupu nowego sprzętu. Zaciekawił mnie zestaw firmy Sherwood CD 5505 i amplituner 5502 plus jakieś kolumny , myślałem o STX MX140. Chce zapytać czy ten zestaw zagra dużo lepiej niż to co posiadam aktualnie ,czyli Panasonic Sc-PMX152. Czy jest sens wymiany , zamarzył mi się pełnowymiarowy zestaw. Nie interesują mnie sprzęty używane , muzyka jakiej słucham rock , hardrock , metal , muzyka klasyczna.Pokoj w którym miałoby to grać kwadrat 25 m. Pozdrawiam Edytowano 13 września 2020 przez Marki Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 14 września 2020 Nie mam pojecią jak gra ten sherwood i zapewne nikt stad nie bedzie miał. Musisz kupic przez neta i zbaczyc. Najwyzej oddasz. Ja miałem do czynienia z ta marką ostatni raz z 10 lat temu. No może 8. Te monitory STX sa ok. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marki #3 Napisano 14 września 2020 Dziękuję za odpowiedź. Tak dopytam czy warto się w to bawić czy dokupić lepsze kolumny do tego Panasonica. Jak na mini wydaje mi się być bardzo dobrze wyposażony , ma między innymi zasilanie bateryjne i wbudowany kondycjoner sieciowy. Problemem jest nietypowa końcówka mocy , 3ohm , nie widziałem takich kolumn w handlu. Czy te StX MX 140 były by dobrym rozwiązaniem na podmianę oryginalnych ? Mają 8 ohm czy to byłoby dużym problemem ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość #4 Napisano 14 września 2020 (edytowany) Witam Ten Sherwood to chyba nie jest dobry trop ktoś to w ogóle kupuję? Może troszkę inaczej np: SMSL Q5 PRO na Aliexpres za 370 zł + MAGNAT QUANTUM 723 https://www.olx.pl/oferta/magnat-quantum-723-para-kolumny-glosniki-audiofilskie-CID99-IDEvBHP.html CD np taki: https://allegro.pl/oferta/philips-cd930-markowy-odtwarzacz-cd-cd-r-9540341261 Nie zapominajmy że pierwsze CD zrobił właśnie PHILIPS!! Zostaje jeszcze na standy pod kolumny! Pozdrawiam PS. Mam Q5 PRO i jestem bardzo zadowolony! Edytowano 14 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach