GryfnyChop #1 Napisano 13 września 2020 Witam. Po dłuższym czasie używania oleda stwierdziłem, że to grzech oglądać tak dobry obraz wraz z dźwiękiem z wbudowanych głośników. Bardzo prosiłbym o pomoc w wyborze kina domowego do pomieszczenia 25m2. Interesuje mnie zestaw amplituner + kolumny 5.1. (Ewentualnie dokupienie suba w przyszłości w przypadku przekroczenia budżetu.) Ważna jest obsługa 4k HDR, Bluetooth. 90% to netflix, playstation, a 10% to muzyka. W oko wpadł mi zestaw denon avr x550bt oraz kolumny Jamo S 809 HCS, ale z tego co wyczytałem to większość nie poleca tych kolumn. Tak samo przeglądałem Wilsony 5.0 MOVIX, gdzie z dodatkowym subem zmieściłbym się w budżecie. Niestety, nie posiadam wiedzy na ten temat, więc wybiorę sprzęt uważany za najlepszy w tej cenie przez użytkowników tego forum. Pozdrawiam serdecznie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #2 Napisano 13 września 2020 Witaj. We wspomnianym przez Ciebie budżecie, może Ci zaproponować jeden z pierwszych zestawów spośród naszej oferty. Nie ma w nim subwoofera, bo w 25m2 może się okazać nie potrzebny, więc na początek rozpocznij od dwóch nie dużych kolumn podłogowych i trzech mniejszych głośników do surround i centralnego. https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/rx-v485-nota-550-x-nota-740-x-nota-240-x.html Yamaha RXV 485 + Indiana Line Nota 550X + Nota 740X + Nota 240X Amplituner będzie wyposażony we wszystkie potrzebne rzeczy. Poczynając od funkcji sieciowe (obsługa bluetooth, Tidal, Spotify, Wifi, Radio internetowe) po możliwość podłączenia kilku źródeł analogowych i cyfrowych. Włoska marka Indiana Line, jest godną propozycją w tej cenie. Na żywo, wyglądają na znacznie droższe produkty, a niż są w rzeczywistości. Zapraszamy Cię do odsłuchu takiej konfiguracji w naszych salonach Tophifi. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 14 września 2020 I amplitunr mega bieda i kolumny. Nie idź w to połączenie. 485 + set nota 550 jest znacznie ciekawszy. Nawet 485 + Heco Victa 702 czy Taga 606 V 3 + Magnat Sub 302A będa lepsze. Sub jest niezbędnym elementem kina. Jeśli więc system nota przkeracza go bo musisz mieć suba to idź w modele Heco. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 14 września 2020 Yamaha RXV485 + Indiana Line Nota 550set to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż wspomniane przez Ciebie Wilson Movie czy Jamo. Jeśli chciałbyś uzyskać dynamiczniejsze brzmienie to polecam Denon AVR-X1600H + Wilson Raptor 7 + 1 + Vocal, a w przyszłości koniecznie pomyśl o zakupie subwoofera, ponieważ to on robi robotę. Magnat 302a to potężny subwoofer ale nie posiadający kontroli i zwarcia. Zdecydowanie lepszą opcją byłby Klipsch R12SW. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GryfnyChop #5 Napisano 14 września 2020 Widzę, że branża proponuje Notę, wiec prawdopodobnie pójdę w tę stronę jeżeli jest to najlepszy wybór. Jednakże mam dwa pytania. Prosiłbym o wytłumaczenie terminu dynamiczności. Co to znaczy, że raptory bedą bardziej dynamiczne? Prosiłbym rownież o polecenie suba do tego zestawu (nota + rxv485). Yamaha NSW 100/200 czy Klipsch R12SW Pozdrawiam, Krzysztof Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 15 września 2020 Zdecydowanie Magnat 302A nie ma sensu dokładać do dwukrotnie droższego Klipscha. Magnat ma zejście. Gra głęboko. Ma uderzenie w kinie. Klipsch tak nie schodzi. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #7 Napisano 15 września 2020 Zgadza się, Magnat ma uderzenie i schodzi nisko ale przy tym buczy . Najlepiej byłoby posłuchać obu i samemu ocenić jakość. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #8 Napisano 16 września 2020 Buczy? Oj to teraz albo nie mieliście go na stanie w ogóle w co jestem w stanie uwierzyć. Albo ta salka jednak coś wasza przekłamuje. W sensie akustycznym. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach