Cytryn #1 Napisano 18 października 2020 (edytowany) Cześć! Planuję zanabyć drogą kupna moj pierwszy zestaw do nowego mieszkania. Salon z kuchnią 30m2, wys. 3.10m, otwarty na korytarz 7m2. Dużo się naczytałem (m.in na tym forum, dzięki!) I mój pierwszy wybór to yamaha r n602 i heco aurora 700. Następne zdanie będzie kontrowersyjne, wiem - nie podobają mi się brązowe boki kolumn, totalnie nie pasują do naszego czarno-szarego wystroju. Wiem, że jest jakaś nowa seria heco, "black" ale tutaj z kolei fronty są błyszczące, czego moja kobieta nie zdzierży. Co możecie mi polecić w podobnym budżecie, czarnego matowego? Zdaję sobie sprawę z dziwności mojego pytania, sprzęt ma przede wszystkim grać, ale musi nam też pasować do wnętrza. Zestawu chcę używać do słuchania każdego rodzaju muzyki (od rocka, metalu, przez hiphop po house) i tv (jestem mocno zdecydowany na stereo vs. 5.1). Pomocy! Edytowano 18 października 2020 przez Cytryn Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 18 października 2020 Cześć, Nie napisałeś jakiego brzmienia oczekujesz ale jeśli szukałbyś coś pokroju Heco Aurora 700 tylko w pełnym czarnym macie to polecam zwrócić uwagę na Q-Acoustic 3050i lub System Audio Saxo 60 choć w tym przypadku przekroczymy znacznie zakładany budżet. Zgranie z Yamahą RN602 jest bardzo dobre i są to sprawdzone zestawienia. Warto tutaj pomyśleć jeszcze o wyższym modelu Yamahy RN803d, ponieważ nie jest to tylko kwestia większej mocy. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz umówienia odsłuchu w naszym salonie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
terracan1929 #3 Napisano 18 października 2020 A wersja z oklejeniem inną okeiną lub przemalowaniem boków nie wchodzi w grę ? Przecież fabrycznie też masz okeinę, tyle ,że w kolorze, który Ci nie pasuje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #4 Napisano 18 października 2020 (edytowany) Boki nie są brązowe, są szare. Czyli jak ulał do twojego wystroju moim zdaniem. Edit: nie wiem czy są dwie wersje kolorystyczne wersji czarnego matu, czy to kwestia zdjęcia, ale przeglądając grafikę w google też trafiłem teraz na brąz. Mam w domu i mi to wygląda bardziej jak szare drewno niż brąz Edytowano 18 października 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #5 Napisano 18 października 2020 5 godzin temu, Cytryn napisał: Co możecie mi polecić w podobnym budżecie, czarnego matowego? Zdaję sobie sprawę z dziwności mojego pytania, sprzęt ma przede wszystkim grać, ale musi nam też pasować do wnętrza. Bardzo ładnie wykończone kolumny to Q Acoustics 3050i i dobrze zgrywające się z w/w amplitunerem. Wygląd ma duże znaczenie jak widać z Twojego opisu także Heco Aurora nie są dla Ciebie, a przede wszystkim chyba dla żony. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #6 Napisano 18 października 2020 Witaj, Jeśli chciałbyś połączyć jakość dźwięku z wymaganiami co do koloru wykończenia głośników, to owszem. Będzie to możliwe, jednakże będzie to trochę większa inwestycja: KEF Q750 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/kef-q750.html - to 5000 zł za parę. Otrzymasz, czerń bez zarysowania "drzewa" a będzie to satynowa czerń. Kompan do tego, to minimum Yamaha RN803. Model RN 602 nie radzi sobie najlepiej z tą konstrukcją. Jeśli chciałbyś się przekonać jak to brzmi, to zapraszamy Cię do naszych salonów Tophifi. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 19 października 2020 Boki są szare. Czyli to dokładnie to czego szukasz. W czym problem? KEF Q 750 ok naj najbardziej. Ale tu w cenie kolumn masz RN 602 z Aurora 700. I do KEFA lepiej dołożyć do 803. Ewentualnie ELAC F6.2 Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach