Michau83 #1 Napisano 18 października 2020 (edytowany) Czesc, znajomy remontuje sobie salon około 25m2 i padł pomysł na kino domowe zbudowane na głośnikach sufitowych/ściennych. Powstaje pytanie o rozmieszczenie głośników, bo on chce wszystko w suficie tak jak na rysunku. Posiada amplituner Pioneer vsx 831. Jesli chodzi o głośniki to sam nie wie. Wspominał coś o Focal 100 ICW8 lub Klipsch PRO180RPC. Ja sam osobiście myślałem żeby głośniki te nad telewizorem dać jednak w ścianie skierowane w stronę słuchacza a nad kanapa w suficie ale sam nie wiem? Chodzi o to ze na ścianie z tv ma być jakaś tapeta i głośniki tam za bardzo nie pasują. Możecie coś doradzić zarówno w kwestii rozmieszczenia jak i sprzętu? salon.pdf Edytowano 18 października 2020 przez Michau83 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 19 października 2020 Jest już kilka tematów w tym pomysle. In Walle na front i centralny. Sufitowe może puścić na surround. Ale wtedy nie ma mowy o Atmosie. Jaki budżet? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michau83 #3 Napisano 19 października 2020 Powiedzmy około 6 tys na głośniki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 20 października 2020 No to polecam albo modele monitor audio albo Heco Ambient z linii montażowych właśnie. Zadzwoń do nas to Ci wszystko wyjaśnimy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach