JaZz #1 Napisano 23 października 2020 (edytowany) Znajomy prosił żebym mu doradził, więc stworzyłem temat. Pomieszczenie 32m², ale przeznaczone na granie mniej niż połowa z tego co widzę. Ustawianie jest jakie jest, ale inaczej nie może. Wczesniej grał z tonsil fenix 5.0 + sub i dźwięk mu odpowiadał. Padł jeden front i zastanawia się czy kupić fronty czy dać go do regeneracji. Panowie, coś z aktualnych modeli co zagra podobnie? Przeznaczenie muzyka i film. Edytowano 23 października 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 24 października 2020 Cześć, Możesz pomyśleć o polskich Pylon Audio Pearl 25, które zagrają zdecydowanie lepiej niż poprzednie Tonsile. Możesz być pewny, że zagrają szerzej z lepszą lokalizacją oraz szybszym basem. Alternatywą mogą być dynamiczniejsze STX Electrino 250. Zapraszam do kontaktu w sprawie wypożyczenia oraz wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #3 Napisano 24 października 2020 (edytowany) Nie słuchałem tych pylonow ani tych jego tonsili, ale jak mu się podobał z nich dźwięk to jakieś Klipshe nie powinny podobnie zagrać? Szkoda że nie dodajecie kilka słów o samym brzmieniu. Czy to ciepłe czy jasne czy typowe v'ki jak kiedyś chyba tonsile właśnie? bo w reckach ciężko się dokopać do takiego prostego info. Ostanio czytałem definicje słowa dynamiczny w "słowniku audiofila" i muszę przyznać że nie do końca rozumiem co u Was to znaczy. Tam było napisane że to po prostu różnica między najcichszymi, a najgłośniejszymi dzwiękami. Czyli coś jak dynamic range? Z tego co zaobserwowałem to Wy chyba używacie tego słowa w innym znaczeniu Dobrze kojarzę, że Harmany z reguły ciepło grają? To chyba dobrze jakies dosyć jasne kolumny dobrać? Suba ma to może warto byłoby położyć większy nacisk na jakość i przejrzystość średnicy/ góry 🤔 Edytowano 24 października 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 26 października 2020 Pod Harmana to faktycznie STX Electrino 250 może grać ciekawie. Ewentualnie niech kolega poszuka Magnaat Quantum 677 / 675 nowszych 725 / 727 Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #5 Napisano 26 października 2020 Tak wiele pytań, a tak mało odpowiedzi. Widzę że nie pomożecie mi się uczyć Dzięki za propozycje. Podrzuciłem mu i poleciłem Wasze sklepy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 27 października 2020 Nie ma co zasypywać kolegi propozycjami bo to tez nie do końca o to chodzi. Co mieści się w budżecie to może z allegro znaleźć. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach