ald890 #1 Napisano 31 października 2020 Zmieniłem swoje źródło na iPhone i aktualnie łączę się z Google Chromecast, tylko denerwuje mnie to, że czasem się rozłącza i trzeba restartować Tidala. Już pomijając tę niedogodność, zastanawiam się czy nie szukać i wykorzystać potencjał AirPlay2 - zastanawiam się co ma lepszą jakość AirPlay czy Chromecast? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marcinc #2 Napisano 31 października 2020 Zależy co z czym i do czego chcesz używać. Z AirPlay 2 będziesz miał natywną obsługę z iPhone'a. Właściwie każdy dźwięk, włącznie z rozmową telefoniczną, konferencją czy cokolwiek, można bez problemu przenieść na urządzenia Audio i działa to bardzo stabilnie i szybko. Do Tidal-a najlepiej używać natywnej funkcji stremer-a, ale skoro teraz bawisz się z Chromcast-em, to zakładam, że tego nie masz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ald890 #3 Napisano 31 października 2020 No niestety nie mam żadnego streamera i zastnawiam się czy jest sens robić przesiadkę z Chromecasta na jakiś streamer z Airplay Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zbynio #4 Napisano 1 listopada 2020 a c 14 godzin temu, marcinc napisał: Zależy co z czym i do czego chcesz używać. Z AirPlay 2 będziesz miał natywną obsługę z iPhone'a. Właściwie każdy dźwięk, włącznie z rozmową telefoniczną, konferencją czy cokolwiek, można bez problemu przenieść na urządzenia Audio i działa to bardzo stabilnie i szybko. Do Tidal-a najlepiej używać natywnej funkcji stremer-a, ale skoro teraz bawisz się z Chromcast-em, to zakładam, że tego nie masz. a czy mozesz wyjasnic mi co znaczy natywna co to jest ta natywna funkcja obslugi? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marcinc #5 Napisano 1 listopada 2020 1 godzinę temu, zbynio napisał: a c a czy mozesz wyjasnic mi co znaczy natywna co to jest ta natywna funkcja obslugi? Natywna w sensie takim, że jest wbudowana w system iOS. Dzięki temu działa to bardzo sprawnie, jest wygodne w użyciu i daje sporo możliwości. Parom kliknięciami można przekierować każdy dźwięk na urządzenie wspierające AirPlay, a później sterować tym nawet i z zegarka. 16 godzin temu, ald890 napisał: No niestety nie mam żadnego streamera i zastnawiam się czy jest sens robić przesiadkę z Chromecasta na jakiś streamer z Airplay Jeśli miałbyś przekierowywać dźwięk z oglądanego filmu (np. youtube), to pamiętaj aby urządzenie wspierało AirPlay 2. Przy "jedynce" prawdopodobnie będziesz miał 2 sekundowy rozjazd między dźwiękiem i obrazem ze względu na buforowanie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 2 listopada 2020 Myślę że sam pomysł wziął się z tego że tnie. Doszedłeś do tego dlaczego? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach