Tomasz T. Żuchniewicz #1 Napisano 12 listopada 2020 Zmieniły mi się drastycznie warunki lokalowe, więc zakup kolumn podłogowych został na zawsze odłożony ad acta. Wróciłem na chwilę do Polarisów 80 Diory ale w moim nowym mieszkaniu nie brzmią dobrze. Szukam kolumn: - pomieszczenie ma 12mkw (3x4), budynek z cegły, wysokość 2,5, strop drewniany - kolumny będą stać w odległości od siebie około 3,5m na wysokości 1,55m - Wzmacniacz AX-592 Magnetofon KX-493 Odtwarzacz CDX-593 Tuner TX-592RDS Gramofon TT-400 DVD S-795 - Tidal MQA/HiFi z MiBox przez DAC - muzyka klasyczna - trochę jazzu - czasami folk Lubię maksimum basu. Co można kupić żeby się wstrzelić w wymagania "muzyka klasyczna (opera)- maksimum dostępnego basu)? Pozdrawiam Tomek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciek72 #2 Napisano 12 listopada 2020 Tannoy R1 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 13 listopada 2020 Wszystko zależy od budżetu. Tutaj możesz wziąć pod uwagę: - Heco Aurora 300 - muzykalne brzmienie z mocniejszym dołem - Q Acoustic 3020i - szersza prezentacja sceny dźwiękowej z bardziej szczegółową górą - Jean Marie Reynauld Lucia - muzykalność w połączeniu z szybkim basem i bliską średnicą. Możesz także pomyśleć o Polk Audio S20e jeśli faktycznie lubisz więcej basu i chciałbyś go poczuć. Jest to zdecydowanie jaśniejsze brzmienie niż w wyżej wymienionych monitorach. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach