Jarecki11 #1 Napisano 16 listopada 2020 Hej jestem pierwszy raz na forum i witam wszystkich. Mam problem, gdyż chciałem zamienić swój ONKYO 507 na coś lepszego może być używane do kwoty 2000 zł. Mój pokój to prawie 20 m2 a odsłuchowo 3,4 na 3,4. Czym więcej czytam fora i przeglądam aukcje internetowe tym już w zasadzie mniej wiem. Celem jest, żeby fajnie grało w stereo i KD (oczywiście mam świadomość różnic). Głośniki mam JAMO S606 ale na wszystko przyjdzie czas. Udało mi się wyselekcjonować kilka aktualnych propozycji czy możecie coś podpowiedzieć:, 1. Pionner VSX-LX60, SC-LX57, SC-LX81 2. Denon x4100W, x2200 3. Marantz SR 7001 , SR6007 4. ONKYO TX-NR 818, TX-NR 5008, TX-NR 905 5. Yamaha RXV 1067, RX-v3900 6. NAD T757, T755 7. ANTHEM MRX 700 pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RLC #2 Napisano 16 listopada 2020 Forumowicz @Markcox ma chyba jeszcze na sprzedanie cały zestaw KD od nowości w jednych rękach jak cenowo to nie wiem napisz do niego. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 17 listopada 2020 Fajne amplitunery wybrałeś. Na prawde. Problem w tym że Jamo 606 jest kiepskie. A nie wiemy jakie będą inne kolumny. Więc teraz to radził bym wybrać taki który da Ci jakaś gwarancje / ma najlepszy stan. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarecki11 #4 Napisano 17 listopada 2020 Dzięki za zainteresowanie moim tematem Jeżeli chodzi o amplituner to mogę go wymienić już (najwyżej stary pójdzie do szafy), natomiast kolumn tam nie zmieszczę Tak więc proces wymiany kolumn się trochę odwlecze a że przynajmniej jedno mogę wymienić to dajcie znać na co postawić. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 18 listopada 2020 Jeśli tutaj miałbym do wyboru ampli lub kolumny to wybrał bym kolumny Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarecki11 #6 Napisano 18 listopada 2020 To mi teraz nie ułatwiasz sprawy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 19 listopada 2020 Zostaw co masz. Dozbieraj. I wymień oba! Wtedy i ja bedę zadowolony że dobrze doradziłem i Ty masz problem z głowy Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarecki11 #8 Napisano 19 listopada 2020 No chyba tak spróbuję. 😁 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach