imryk82 #1 Napisano 20 listopada 2020 Cześć, Mam kino domowe Denona, w którym nie ma BT/WIFI. Chciałbym "doczepić" coś do tego sprzętu, coś co umożliwi puszczanie muzyki z telefonu/tabletu/kompa. Idealnie byłoby po wifi (lepiej niż sam BT). Budżet niewielki: 500-600 zł. Co proponujecie? Oczywiście zależy mi na jakości dźwięku (Tidal) i stabilności działania. Muzyka: niemal wszystko poza disco polo, metalem czy ciężkim rockiem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
castel #2 Napisano 20 listopada 2020 Najprościej,najtaniej Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imryk82 #3 Napisano 20 listopada 2020 Dzięki za szybką odpowiedź Chromecast był potencjalnym wyborem. Albo Yamaha WXAD-10. Zastanawia mnie jedno - jakość dźwięku. Nie chce mi się wierzyć żeby to grało lepiej niż np. Yamaha i było bardziej funkcjonalne (BT, aplikacja musicast). Szkopuł w tym, że Yamaha trochę powyżej mojego budżetu Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #4 Napisano 20 listopada 2020 Bardziej funkcjonalny jest chromecast 3 lub ultra. Podłączasz do TV. Można przesłać dodatkowo obraz. W przypadku połączenia chromecast 3 przewodem koaksjalnym TV do dca nie słyszę różnic w jakości, porównując połączenie chromecast audio po optyku. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imryk82 #5 Napisano 20 listopada 2020 A jeszcze inaczej Jaka opcja lepsza: 1) Yamaha WXAD-10 + maplituner kina domowego Denon AVR X500 2) Chromecast + DAC (np. topping MX3/Hypnos Nostromo/Nostromo UX1/inny za ok 500 zł) + ampli Denon AVR X500 Kombinuję żeby ładnie grało i było fukncjonalnie. Chromecast bez DACa raczej lipa przecież? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach