Bo Gusz #1 Napisano 22 listopada 2020 (edytowany) Dzień dobry wszystkim. Moja obecna konfiguracja: Wzamacniacz - Creek 4330, Odtwarzacz CD Pioneer PDS-504 (mocno wiekowy), kolumny TDL RTL-3. Głownie chciałbym wymienić odtwarzacz CD na coś lepszego (za ok 2-3 tys.) oraz dokupić jakiś odtwarzacz bluray. Jednak priorytetem ma być tutaj dobry CD z możliwością odtwarzania plików FLAC. Początkowo pomyślałem o jakimś odtwarzaczu kombo - np. Panasonic UB9000 albo Pioneer LX500. Jednak mam watpliwości czy taki sprzęt zagra równie dobrze jak CD i dokupiony osobno odtwarzacz bluray. Tym bardziej że zależy mi głównie na dobrej jakości audio. Chyba że się mylę... Możecie mi coś doradzić? Głownie chodzi o odtwarzacz CD. Myślałem np. o Marantz CD6007 jednak wyczytałem że nie są to trwałe urządzenia (chciałbym kupić sprzęt na lata). Może Rotel CD14, Yamaha CD-S700, albo coś od Pioneer-a ? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi co do moich pomysłów... Edytowano 22 listopada 2020 przez Bo Gusz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #2 Napisano 22 listopada 2020 (edytowany) 2 godziny temu, Bo Gusz napisał: Może Rotel CD14, Yamaha CD-S700, Tylko te odtwarzacze nie odtwarzają plików FLAC. Z drugiej strony są to dobre i solidne odtwarzacze, ale CD-S700 nie można wyłączyć z pilota tylko na sprzęcie. Edytowano 22 listopada 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bo Gusz #3 Napisano 22 listopada 2020 No fakt. W takim razie odpadają. Na odtwarzaniu FLAC raczej mi zależy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #4 Napisano 22 listopada 2020 Jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy i odtwarza takie pliki to ARCAM CDS50. Jest to dość nowa konstrukcja także nie wiem jak będzie z niezawodnością, a teraz można go nabyć w atrakcyjnej cenie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bo Gusz #5 Napisano 22 listopada 2020 Bardzo dziękuję za sugestie. Zastanawiam się jeszcze cały czas nad odtwarzaczem Panasonic UB9000 - ponoć jego tor audio jest na bardzo wysokim poziomie - wtedy w jednym kawału miałbym dobre CD i bluray.... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #6 Napisano 22 listopada 2020 To już musisz sam wiedzieć na czym Ci bardziej zależy i czy warto iść na taki kompromis. Warto jeszcze brać pod uwagę z odtwarzaczy BLU-RAY np. Pioneer UDP-LX500 i porównać z w/w. Z tańszych odtwarzaczy CD które odtwarzają pliki FLAC tylko, że jest to urządzenie z ekspozycji z pełną gwarancją Yamaha CD-N301. https://www.tophifi.pl/yamaha-cd-n301-outlet.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bo Gusz #7 Napisano 22 listopada 2020 (edytowany) Będę jescze myślał nad tematem. Dzięki Edytowano 22 listopada 2020 przez Bo Gusz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach