Sofo #1 Napisano 23 listopada 2020 Posiadam kino domowe 5.1 Marantz SR 6013 oraz głośniki Tannoy XT 6 oraz Tannoy 8F. Oglądam głównie filmy, czasem słucham też na nim muzyki z serwisów strumieniowych, głównie klasycznego jazzu i muzyki symfonicznej. Jestem zadowolony z charakteru brzmienia. Brakuje mi jednak trochę przestrzeni i oraz mocy, myślałem nad dołożeniem jakiejś końcówki mocy. Co byście polecili? Końcówkę stereo czy może od razu wielokanałową? Szukam też odtwarzacza Bluray. Chcę na nim odtwarzać oprócz filmów muzykę. Myślałem o Pioneer UDP LX 500 ale jest nieodstępny w chwili obecnej. Coś innego w zamian czy czekać? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 23 listopada 2020 Wystarczy jeśli odciążysz fronty. 1. wariant. To wybór końcówki. wówczas amplituner pracuje jako PRE oraz źródło do muzyki. 2. warint to zakup integry. Wówczas w kinie możesz go wykorzystać jako końcówkę ale w stereo możesz zbudować odrębny system spięty do tych samych kolumn. W obydwu przypadkach polecam zwrócić uwagę na integry/końcowki Atoll oraz Roksan z serii K3. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
engajner #3 Napisano 24 listopada 2020 (edytowany) Odradzam kupno pioneera lx500. Jest po prostu przereklamowany. Mialem go u siebie, bez euforii. Mial byc nastepca oppo203 ale duzo mu brakuje do tej marki pomimo kilku wspolnych mianownikow. Jesli rozwazasz kupno odtwarzacza zwroc uwage na ub820 z alternatywnym softem. Duzo zaoszczedzisz a kase przeznaczysz na powazniejsze klocki...np wspomnianego roksana k3. Ampli plus koncowka mocy i dziekuje. Ok mysialbys dolozyc ale masz zestaw na lata. Ja bym tak zrobil ale to Twoja decyzja. Swoja droga nie dziwie sie dlaczego kolega S4home tak promuje tu ten sprzet. W tej klasie cenowej k3 wymiata... Edytowano 24 listopada 2020 przez engajner Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 25 listopada 2020 Bardzo dobrze zbudowany i przede wszystkim dźwięczny model. Roksan od lat ma te same modele. Monitor audio zapowiadał że coś wprowadzi po przejęciu firmy. 2? 3 lata i dalej nic. Modele firmy Roksan są bardzo przemyślane. Bardzo Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach