Konrad123 #1 Napisano 4 grudnia 2020 Dzień dobry wszystkim,niestety dwa dni temu zepsuł mi się mój wzmacniacz Yamaha a-s500 który grał z kolumnami heco aurora 300 dlatego też będę chciał zakupić tym razem nowy wzmacniacz do nich, ogólnie chodzi mi o podobny styl gry co wspomniana Yamaha choć chciał bym też aby średnica była trochę lepszej jakości. Pokój w którym będzie to wszystko grało ma 18m2 póki co mam na oku Yamahę a-s701 i nic więcej dodam że posiadam dac Cambridge audio 100 i Chromecast audio W a-s500 podobała mi się przejrzystość,dynamika,dość szybki i sprężysty bas,scena dźwiękowa była średnia ale chyba nie można mieć wszystkiego chciałbym pójść w tym kierunku lub podobnym Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 4 grudnia 2020 Yamaha 701 to naturalny krok tutaj. Będzie po prostu lepiej w każdym paśmie. Ewentualnie idąc deczko innym nasyceniem dźwięku Cyrus one lub xindak 06. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 4 grudnia 2020 Cześć, Jeśli chciałbyś iść w kierunku brzmienia Yamahy AS501 to słusznym kierunkiem byłby wyższy model czyli AS701. Możesz jeszcze zwrócić uwagę na Cyrus One lub Audiolab 6000a. Zarówno Cyrus jak i Audiolab zagrają przestrzenniej niż AS701. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad123 #4 Napisano 4 grudnia 2020 Ok czyli zostaje wybór między Yamahą a-s701 a Cyrus one, cena podobna, czym różnią się one między sobą ? Dźwięk z Yamahy mniej więcej znam, co zmieni Cyrus one w tym zestawie ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stream #5 Napisano 4 grudnia 2020 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slaw0001 #6 Napisano 7 grudnia 2020 Warto też posłuchać wciąż dostępnego jak mi się wydaje NADa c356bee Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 8 grudnia 2020 W przypadku Yamahy dostaniesz rozwinięcie brzmienia 501. Dzwiek bedzie mocniejszy ale przy tym bardziej wyrównany. W przypadku Cyrusa dojdzie lepszy podział instrumentów, separacja i stereofonia. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #8 Napisano 8 grudnia 2020 Dnia 4.12.2020 o 07:51, Konrad123 napisał: Pokój w którym będzie to wszystko grało ma 18m2 póki co mam na oku Yamahę a-s701 i nic więcej dodam że posiadam dac Cambridge audio 100 i Chromecast audio Nie wiem czy jesteś zainteresowany, ale tutaj masz prawie nówkę na gwarancji. Zawsze to trochę taniej niż nówka, a może coś jeszcze da się urwać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad123 #9 Napisano 8 grudnia 2020 17 minut temu, lysyrafal napisał: Nie wiem czy jesteś zainteresowany, ale tutaj masz prawie nówkę na gwarancji. Zawsze to trochę taniej niż nówka, a może coś jeszcze da się urwać. Właśnie przed chwilą zobaczyłem Ale dzięki za informacje 17 godzin temu, slaw0001 napisał: Warto też posłuchać wciąż dostępnego jak mi się wydaje NADa c356bee Mam u siebie Nada 326bee i do spokojniejszej muzyki jest super z tym że lubię też muzykę rockową i tu nie chce iść na kompromisy dlatego też chce coś dynamicznego z mocnym uderzeniem, trzymający rytm, na koniec utworu ma mi spływać pot z czoła, w chwili przerwy między piosenkami móc wziąć oddech i dalej słuchać Ten nad356 nawet jeśli jest lepszy od 326 to takich emocji nie da Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #10 Napisano 8 grudnia 2020 @Konrad123 Przy tym gatunku muzycznym którego słuchasz lepiej sprawdzi się Yamaha A-S701 niż Nad 356, a sam słyszysz bo masz te dwie marki w domu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
slaw0001 #11 Napisano 8 grudnia 2020 3 godziny temu, Konrad123 napisał: Ten nad356 nawet jeśli jest lepszy od 326 to takich emocji nie da Wybierając NADa C356 bezpośrednio porównywałem go międzyinnymi z Yamaha 803. Wg. mnie Yamaha była bardziej kluchowata, ociężała a od cięższych gatunków też nie stronię, choc po prawdzie to chyba najtrudniejszy gatunek do nagłośnienia niestety. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #12 Napisano 8 grudnia 2020 52 minuty temu, slaw0001 napisał: Yamaha 803. Tylko, że to jest amplituner a nie wzmacniacz i takie porównanie nie jest miarodajne. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad123 #13 Napisano 8 grudnia 2020 Już się zdecydowałem na Yamahe a-s701 o tym nadzie 356 też dużo dobrego słyszałem, nawet branża polecała go do kolumn heco aurora w innych wątkach Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pawel Malicki #14 Napisano 8 stycznia Odczuwasz różnice między as501 a as701 ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #15 Napisano 8 stycznia (edytowany) Dzisiaj przyszedł mi nad 355. W porównaniu do Yamahy 685 to daje zensorom 5 tyle energii i dynamiki, jakby przed każdym utworem kopał je po dupie. Aurory? 😂 Miałem 700. W ogóle nie ogarniały takiej sieczki. MOV_1743.mp4 Edytowano 8 stycznia przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad123 #16 Napisano 8 stycznia 2 godziny temu, Pawel Malicki napisał: Odczuwasz różnice między as501 a as701 ? Różnica jest 701 trochę mniej eksponuje wysokie tony i niskie, czuć też ogromny zapas mocy, ale przy tych aurorach 300 raczej nie ma sensu dopłacać do 701, niedługo będę się przeprowadzał do nowego mieszkania i tam będę chciał wymienić na Aurory 700 i większa moc się przyda Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach