Kamil Kuc #1 Napisano 5 grudnia 2020 Witam posiadam jbl flip 4 wymienilem akumulator na nowy od greencela i sie nie wlaczal wogole nei reagowal na nic podlaczylem do zasilania tak na 3 godziny czy cos takiego i jakims cudem sie wlaczyl gral ale nie dalo sie go normalnie wylaczyc czyli przyciskiem powerem tylko musialem connectem+ i volume + a teraz wogole sie nie chce wlaczyc mial ktos cos takiego? dodam ze tam gdzie jest gniazdo od usb sa tam dwie kostki i ta mniejsza sie rozwalila przykleilem podlaczylem wiec raczej dziala bo niby ladowalo skoro sie wlaczyl Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Kuc #2 Napisano 5 grudnia 2020 EDIT: gdy porusze srubokretem gdzie jest panel connect+ i power przy stykach tam gdzie tasma to sie swieca diody i da sie uruchomic wiec to ten panel jest do wymiany? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pablo83gt #3 Napisano 6 grudnia 2020 Pewnie tak, skoro jak poruszasz to cos zaczyna stykac i dziala. Metoda prob i bledow, poruszaj, podoginaj, wybadaj kiedy dziala a kiedy nie i moze znajdziesz usterke a wtedy wymiana elementu lub jego naprawa o ile to mozliwe. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil Kuc #4 Napisano 6 grudnia 2020 1 godzinę temu, pablo83gt napisał: Pewnie tak, skoro jak poruszasz to cos zaczyna stykac i dziala. Metoda prob i bledow, poruszaj, podoginaj, wybadaj kiedy dziala a kiedy nie i moze znajdziesz usterke a wtedy wymiana elementu lub jego naprawa o ile to mozliwe. napewno przy przycisku power mam wylamany ten elment taki srebny metalowy z tym koleczkiem zlotym Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pablo83gt #5 Napisano 6 grudnia 2020 Ciezko mi sie odniesc do Twojego przypadku bo nie widze tego na zywo ani tez nie mialem flipa4, mam flipa5. Robilbym tak jak Ci napisalem, metoda prob i bledow szukal usterki aby dojsc co tam nie styka, ewentualnie multimetrem pomierzyc czy jest przejscie podczas właczania power. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach