tom_bombadil #1 Napisano 8 grudnia 2020 Cześć, Czy ktoś z forumowiczów podłączał może pendrive o pojemności 256GB do Yamaha R-N803D? Chciałbym uzbroić amplituner w taki pendrive i zastanawiam się czy taka pojemność nie sprawi kłopotów Jeśli macie dościwadczenia z mniejszą pojemnością nap 128GB to też dajcie znać Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #2 Napisano 8 grudnia 2020 Strona 59 i 62 instrukcji obsługi mówi Ci o formatach dysków jakie możesz podpiąć FAT16 i FAT32 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tom_bombadil #3 Napisano 8 grudnia 2020 (edytowany) Albo mam jakąś inną instrukcję albo tam nie ma takich danych. Nie znalazłem na str 59 i 62 informacji na temat pojemności. Jest informacja że nośnik ma być w systemie FAT16 lub FAT32 które spokojnie wspierają taką pojemność jak 256GB Ktoś to w praktyce sprawdził ? Edytowano 8 grudnia 2020 przez tom_bombadil Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #4 Napisano 8 grudnia 2020 (edytowany) No to sprawdź tutaj:https://europe.yamaha.com/files/download/other_assets/1/976631/web_AV16-0039_R-N803_R-N803D_om_G_En_A0.pdf FAT32 2TB FAT16 4GB Edytowano 8 grudnia 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tom_bombadil #5 Napisano 9 grudnia 2020 Nie znalazłem nic o pojemnościach, chyba nie powinno być problemu z 256GB Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno #6 Napisano 9 grudnia 2020 Mówią o obsługiwanych systemach plikowych dysków twardych, FAT16, FAT32 - a graniczne wartości przy standardowej wielkości bloku podałem w poprzednim poście. Zakładam że skoro producent nie podaje ograniczenia to będzie ono wynikało tylko z formatu dysku. Według mnie sformatowany FAT32 pendrive 256 będzie działał bez problemu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #7 Napisano 9 grudnia 2020 Podłączałem kiedyś do amplitunera marantza, co prawda KD, dysk 0.5 tera i działał bez problemu. Myślę, że w tak "rasowym" amplitunerze jak ta Yamaha taki pen powinien działać bez zająknięcia. Oczywiście musi posiadać odpowiedni system plików. Aczkolwiek u mnie NTFS chyba też śmigał. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tom_bombadil #8 Napisano 11 grudnia 2020 Dziękuję za podpowiedź Już namierzam odpowiedni pendrive 256GB - też sądzę że nie powinno być problemu Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
norbertss #9 Napisano 9 stycznia Dnia 11.12.2020 o 12:13, tom_bombadil napisał: Dziękuję za podpowiedź Już namierzam odpowiedni pendrive 256GB - też sądzę że nie powinno być problemu Hej, Od kilku dni mam podłączony SAMSUNG BAR 256GB do RN-602 i jest super. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisse #10 Napisano 17 stycznia U mnie jest problem z w/w amplitunerem. Mianowicie zakupiłem pendrive SanDisk 256gb i nie może go odczytać, na wyświetlaczu pojawia się komunikat Access error. Pożyczyłem od znajomego inny pendrive ( Samsung 128 GB ) i niestety to samo. Identyczny komunikat jak poprzednio. Nie wiem dlaczego, może ktoś z Was forumowicze coś doradzi. Dodam że oba pendrivy sformatowane na Fat32. Jedyny pendrive , który odczytał to Toshiba 8 GB, więc USB działa. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jack Frost #11 Napisano 17 stycznia @Cisse Struktura plików tak sama jak na pendrive 8Gb? Sformatuj ponownie na FAT32, wrzuć jeden folder z utworami tylko w mp3 lub flac, bez dodatkowych plików jak okładki, playlisty, pliki .cue lub .log etc. Sprawdź czy działa. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #12 Napisano 17 stycznia Z doświadczeń z Yamaha i pendrive, to miałem kiedyś bluray BDS 681. W tym urządzeniu, dało się podłączyć dysk twardy zewnętrzny o pojemności 1 TB i wszystko było widzialne na ekranie TV, jednakże nie wiem jakie limity mogą być na USB do RN803. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisse #13 Napisano 17 stycznia Sformatowalem ponownie obydwa na Fat32 i wrzuciłem jedną piosenkę MP3 i dalej nic. Nawet w jednym utworzyłem partycję 32 GB, też nic. Pendrivy są odczytywanie na wszystkich urządzeniach w domu ( 2 tv , laptop). Pendrive Toshiba 8 GB , którego czyta jest fabrycznie ustawiony na FAT 32. We wtorek lub w środę podjadę do znajomego, który ma Yamahę Rn 606 i zobaczymy czy u niego odpali i dam znać. Nic już mi nie przychodzi do głowy , pozostaję chyba telefon do serwisu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jack Frost #14 Napisano 17 stycznia @Cisse czego używałeś do formatowania? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisse #15 Napisano 17 stycznia Mini Tool Partition Wizard Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jack Frost #16 Napisano 17 stycznia Usuń wszystkie partycje jakie utworzyłeś, sformatuj na FAT32 używając szybkiego formatowania w windowsie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisse #17 Napisano 17 stycznia 25 minut temu, Jack Frost napisał: Usuń wszystkie partycje jakie utworzyłeś, sformatuj na FAT32 używając szybkiego formatowania w windowsie. W Windowsie pokazuje mi formatowanie do exFat ( fabryczny) lub NTFS, nie mam możliwości przez Windows do FAT 32. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jack Frost #18 Napisano 17 stycznia 7 minut temu, Cisse napisał: W Windowsie pokazuje mi formatowanie do exFat ( fabryczny) lub NTFS, nie mam możliwości przez Windows do FAT 32. To spróbuj w ten sposób: sformatuj dysk na NTFS w windowsie, następnie w MTPW, którego używałeś wcześniej, dokonaj konwersji z NTFS na FAT32. Jak skonwertujesz, odłącz i podłącz dysk, skopiuj pliki i spróbuj z Yamahą. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miras23 #19 Napisano 17 stycznia Może po prostu Yamaha nie jest w stanie, konkretnie dogadać się z tym pendrive. Spróbuj z innym urządzeniem lub ewentualnie podejdź do jakiegoś salonu ze sprzętem gdzie stoi Yamaha i zróbcie testy. W serwisie nie dowiesz się niczego więcej... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pawelend #20 Napisano 17 stycznia (edytowany) Jak mialem RN 803d na testach , to dysk przenośny 1tb działał bezproblemowo. Edytowano 17 stycznia przez pawelend Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisse #21 Napisano 19 stycznia (edytowany) Spróbowałem jeszcze użyć programu Fat32 Format i udało się. Czyta oba pendrivy. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i sugestie. Edytowano 19 stycznia przez Cisse Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach