maciek72 #1 Napisano 19 grudnia 2020 Witam wszystkich Ktoś miał okazję porównać oba modele ? Warto dokładać 2-3k do Marasia ? Denon do kina , Maraś do stereo ? Buduje powoli system Atmos 5.2.6 i Auro 3D 10.1 , dla tego wybrałem te 2 modele . I jaki kolor gra najlepiej ?:) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 20 grudnia 2020 Cześć, Wszystko zależy tak na prawdę od Twoich preferencji brzmieniowych oraz kolumn. Marantz zapewni lepszą dynamikę oraz większą równowagę tonalną. Denon to cieplejszy charakter brzmienia z mocniejszym dołem i nieco bardziej przygaszoną górą. Na pewno w przypadku Denona warto wybrać kolumny o jaśniejszym i dynamicznym brzmieniu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 21 grudnia 2020 To jedna i ta sama firma. Więc pod kątem softu jest tak samo. Ale pod kątem brzmienia już nie. Denon faktycznie jest cieplejszy, łagodniejszy na górze z większym wykopem na dole. Marantz jest znacznie spokojniejszy. Moim zdaniem nie warto dokładać ale chyba że specyfika i zestawienie z kolumnami są za Marantzem. Te 3 k może Ci się przydac na końcówkę kiedyś. Zapraszam po wyceny. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciek72 #4 Napisano 21 grudnia 2020 Wiem , że finezji w Tannoy Hts 101xp nie ma , ale dla mnie jest super 😀 Jestem szczęśliwie głuchy i ślepy 😀 Buduję właśnie Atmos 5.2.6 i Auro 3D 10.1 właśnie na tych głośnikach . Wcześniej Tannoy Hts 101 xp grały z Marantz NR 1608 i było super . Czy lepiej może być z Denonem ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolekdrugi #5 Napisano 21 grudnia 2020 12 godzin temu, maciek72 napisał: Buduję właśnie Atmos 5.2.6 i Auro 3D 10.1 właśnie na tych głośnikach . jak duże pomieszczenie? Rozumiem będzie dedykowane pod kino? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciek72 #6 Napisano 22 grudnia 2020 Pokój 25m2 , strefa Relaxu 16 m2. To są satelity , nie pełno wymiarowe monitory . Nie będzie źle Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 22 grudnia 2020 Moim zdaniem to i tak za dobre amplitunery na te kolumny. Więc weź tańszy. Bo w tym przypadku chodzi Ci jedynie o ilość kanałów. Te kolumny nie są źle ale nie sa na klasę tego amplitunera Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolekdrugi #8 Napisano 22 grudnia 2020 3 godziny temu, maciek72 napisał: Pokój 25m2 , strefa Relaxu 16 m2. To są satelity , nie pełno wymiarowe monitory . Nie będzie źle to na taki pokój według mnie, maksymalnie 5.2.4. Więcej nie ma sensu ciężko to będzie rozmieścić i dźwięk może się nachodzić. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciek72 #9 Napisano 24 grudnia 2020 Dnia 22.12.2020 o 09:58, S4Home napisał: Moim zdaniem to i tak za dobre amplitunery na te kolumny. Więc weź tańszy. Bo w tym przypadku chodzi Ci jedynie o ilość kanałów. Te kolumny nie są źle ale nie sa na klasę tego amplitunera Piotr Boję się zamulić te małe satelity Może i przesada , ale wszyscy zalecają wszystkie takie same głośniki. I dla tego taki pomysł . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach