JaZz #1 Napisano 23 grudnia 2020 Przyszły do mnie używane czarne zensor 5. Czy oryginalny wysokotonowiec jest typopowo czarny? U mnie są czarne, a wydawało mi się że powinny być jakby takie szare czy wpadające w srebro. @seba3002 @S4Home @Q21 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #2 Napisano 23 grudnia 2020 to raczej kwestia ustawienia światła i ekspozycji zdjęć Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #3 Napisano 23 grudnia 2020 Miałeś zensory? Ja miałem oberony. Nie wiem czy jest tam ten sam ale czarny to on nie był. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #4 Napisano 23 grudnia 2020 mam w sypialni 3ki tak wyglądają "jak normalnie patrzysz" jak zbliżysz sie i wyrównasz balans bieli : a jak ktoś poprawi ekspozycję na samym wysokotonowcu (żeby pokazać siateczke) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #5 Napisano 23 grudnia 2020 Dzięki wielkie za pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #6 Napisano 23 grudnia 2020 (edytowany) Ogólnie to kolumny przyjechały w stanie jak niżej na zdjęciach. Sprzedawca zaproponował że wyśle mi sprawny wysokotonowiec. Myślicie, że ma dostęp do oryginałów, czy wykręci z innych zensorów, czy da zamiennik? Jakie jest Wasze zdanie? Głośnik był w środku w kolumnie, wygląda no to że w podróży przez wstrząsy ułamał się Edytowano 23 grudnia 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #7 Napisano 23 grudnia 2020 (edytowany) Teraz przyjrzałem się całej budowie i trzeba wymienić tylko sam ten srebrny okrąg plastikowy. Wysokotonowiec wygląda jak niżej na focie. Co to jest ta brązowa ciecz? Na zdjęciu tak jej nie widać ale jest wszędzie. Edytowano 23 grudnia 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #8 Napisano 23 grudnia 2020 @JaZz, czyli sprzedający wysłał kolumny w dobrym stanie a doszły z uszkodzonym tweeterem? Coś Ty nie masz szczęścia do tych kolumn. Mi zdarzyło się raz, że zamówiłem na testy dynaudio i wysokotonowy był wgnieciony. Ale było to uszkodzenie, które nastąpiło już na etapie montażu bądź pakowania, gdyż kartony i folia, w których były kolumny nie były uszkodzone. I jak na razie z kurierami problemów nie miałem. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fafniak #9 Napisano 23 grudnia 2020 o masz Jak wymieniać to parę. W obydwu kolumnach Ale nigdy jeszcze nie widziałem tak uszkodzonego wysokotonowca. To nie ma tak dużej masy żeby samo sie "urwało" Obejrzyj czy tam nie było cos klejone Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #10 Napisano 23 grudnia 2020 (edytowany) Nie widać żadnych resztek kleju itp. Wiesz co, tylko ten plastik trzymał ciężar magnesu i jak kulumny leżały na plecach i mocno trzęsło to wydaję mi się że jest to możliwe. Później zauważyłem, że żeby to złożyć do kupy nie potrzebuje nowego głośnika tylko samą tę część: Edytowano 23 grudnia 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek4446 #11 Napisano 23 grudnia 2020 Pisz do : Horn Distribution S.A. ul. Kurantów 26 02-873 Warsaw Poland Telefon +48 22 331 55 33 Email poland@horn.eu niech Ci ściągną. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #12 Napisano 23 grudnia 2020 Dzięki za info ale sprzedawca ma mi wysłać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek4446 #13 Napisano 23 grudnia 2020 Ok. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #14 Napisano 23 grudnia 2020 (edytowany) Napisałem, że na forum powiedzieli ze jak wymieniać to obydwa. Sprzedawca wysyła mi jutro dwa wysokotonowce. Bardzo w porządku facet. Edytowano 23 grudnia 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #15 Napisano 24 grudnia 2020 Widać bardzo mu zależy na ich sprzedaży. Oglądnij dobrze te nowe tweetery czy aby na pewno to oryginały będą. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
javman #16 Napisano 24 grudnia 2020 Wygląda, jak by za mocno te 3 śrubki były dociągnięte przy skladaniu i mocowania w szarym elemencie maskującym pękły, a potem w transporcie przy wstrząsach odpadlo. Ta ciecz to może jakaś pozostałość po procesie produkcji albo jakaś oliwa? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #17 Napisano 24 grudnia 2020 Może to znak, żeby nie brać tych kolumn 😉. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #18 Napisano 24 grudnia 2020 Sprzedawca mówił że to ciecz chłodząca. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #19 Napisano 24 grudnia 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Może to znak, żeby nie brać tych kolumn 😉 Tannoye uszkodzone podczas zwrotu, dali podczas drogi do mnie. Gdybym wierzył w znaki to myślę że to znak żeby odpuścić używki lub całkiem audio wysyłki Edytowano 24 grudnia 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kn1234 #20 Napisano 24 grudnia 2020 Zmienić kuriera lub brać za dopłatą na palecie,dwa razy ostatnie kolumny brałem na palecie i 👍🌲 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #21 Napisano 24 grudnia 2020 (edytowany) Albo zamówić mniejsze paczki. Wysyłałem podstawki, zamawiałem. I nigdy nie przyszły uszkodzone mechanicznie 😉. Z fajnych kolumn wyhaczyłem na olx kef ls50 za jedyne 2150 zł. Polecam 🙂. Edytowano 24 grudnia 2020 przez seba3002 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #22 Napisano 24 grudnia 2020 (edytowany) Dużo rzeczy zamawiałem, trochę też wysyłałem i do tej pory też chyba nigdy nie miałem problemów. Ba, nawet tagi przecież ostanio wysyłałem gdzie cały set 5.0 jest zapakowany w jednym kartonie i waży chyba koło 40kg. Doszły do odbiorcy bez szwanku. No pech ja sam skur.... Boli mnie to że tonnoye ubezpieczyłem, a wygląda na to że gówno mi to da... Edytowano 24 grudnia 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #23 Napisano 24 grudnia 2020 19 minut temu, JaZz napisał: No pech ja sam skur.... Boli mnie to że tonnoye ubezpieczyłem, a wygląda na to że gówno mi to da... Czyli co? Nie odzyskasz pieniędzy? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #24 Napisano 24 grudnia 2020 (edytowany) Ze sprzedawcą/odbiorcą tannoy dogadałem się na zwrot niepełnej kwoty. Resztę miałem nadzieje odzyskać od przewoźnika. Sprzedawca Dali który jest poszkodowany napisał mi że z doświadczenia wie że jeżeli protokół szkody nie jest spisywany w momencie odbioru paczki to ciężko jest co kolwiek ugrać od przewoźnika. Ze sprzedawcą tannoy użeralem się chyba ze 3 dni zanim w ogóle wypełnił protokół na stronie przewoźnika. Twierdził, że ja powinienem to zrobić 🤦♂️ Edytowano 24 grudnia 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach