Łukaszfro #1 Napisano 25 grudnia 2020 (edytowany) Witam, Przymierzam się do zakupu kolumn Monitor audio i zastanawiam się które zagrają lepiej. MA silver 500 (nowe) czy MA platinum 100 ( seria druga, ale używane) oba Monitory będą spięte z basem np. SVS SB-16. Wszystko zagra w salonie ok 30mkw. Dodatkowo system będzie wyposażony w Dolby Atmos jako tyły i Atmosy mam już kupione 4x Focal Dome Flax. Głównie zestaw będzie odtwarzany w 2.1 ok 80%, a 20% to kino domowe. Czy odpowiednim będzie zasilenie całego zestawu Arcam Avr10? Zależy mi całkowicie na minimalizmie w związku z brakiem miejsca. Muzyka odtwarzana to głównie Techno, Hip-hop i po prostu radio. Czy ma ktoś z kolegów podobne doświadczenie lub jest w stanie w miarę rzetelnie doradzić? Inne głośniki/modele nie wchodzą w grę. Pozdrawiam, Edytowano 25 grudnia 2020 przez Łukaszfro Rozwinięcie myśli Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DudasDudek #2 Napisano 26 grudnia 2020 Nie wiem jak grają Platinum, ale jednak to już właściwie zaczyna się Hi-End, więc teoretycznie takie Silvery nie powinny mieć podejścia. Zwłaszcza, że masz suba, więc dociążenie powinno być z nim już na rozsądnym poziomie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach