kubus1337 #1 Napisano 28 grudnia 2020 Cześć. Od ponad roku korzystam z słuchawek isk hd999, które są podłączone do komputera i chciałbym dokupić do nich jakiegoś dac-a za maks. 300 zł. Karta dźwiękowa, z której aktualnie korzystam - integra Realtek ALC 887. Dotychczas jak je podłączyłem tak ich nie odłączałem i myślałem, że grają na fajnym poziomie. Dopiero 2-3 dni temu podkusiło mnie żeby podpiąć je pod amplituner - pioneer vsx-d510 (jest starszy ode mnie :D). Jak usłyszałem jak sprawdzają się iski na amplitunerze, że tak powiem wyskoczyłem z kapci. Totalnie inne brzmienie niż na komputerze, a przy tym grały zdecydowanie głośniej. I moje pytanie jest, dałoby się kupić jakiegoś dac-a, który zdecydowanie zwiększy jakość oraz głośność? Dziś kolega wpadł z creative sound blaster xg1. Żadnej różnicy między integrą, a sound blasterem nie było. Macie jakieś ciekawe propozycję? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 29 grudnia 2020 Cześć, Jeśli chciałbyś wyciągnąć więcej z tych słuchawek to proponuję posłuchać iFi Zen DAC lub mocniejszego Fiio K5 Pro, który zagra odrobinę cieplej. Topping DX3 Pro także byłby dobrą opcją ale w tym przypadku przekraczamy barierę 1000zł. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubus1337 #3 Napisano 29 grudnia 2020 Twoje propozycję, zdecydowanie przekraczają budżet Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #4 Napisano 1 stycznia SMSL M3 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubus1337 #5 Napisano 2 stycznia przekracza budżet :< Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #6 Napisano 2 stycznia (edytowany) Ale tylko o 20 zł . Niedługo będą tam obniżki cen i pewnie wtedy się zmieści. Edytowano 2 stycznia przez MobyDick Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubus1337 #7 Napisano 2 stycznia Kurde, albo źle szukam, albo jestem za głupi O 120 zł przekracza chyba. Mogę prosić o link? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #8 Napisano 2 stycznia Link jest pod nazwą zaszyty ale napiszę jeszcze raz na wierzchu: https://pl.aliexpress.com/item/32831139478.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubus1337 #9 Napisano 2 stycznia Kurde faktycznie. Na polskich stronach po 420 zł chodzi. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mkk #10 Napisano 2 stycznia No jak dodasz VAT i obsługę celną to koło 420 się zakręci. Ja bym zerknął na ofertę np hifigo.com czy hifi-express.com z ofertą wysyłki z EU , nie na Chiny bezpośrednio Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubus1337 #11 Napisano 2 stycznia najchętniej bym zamówił, gdzieś z Polski, żeby w razie co nie było problemów z odesłaniem na gwarancję etc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #12 Napisano 2 stycznia 1 godzinę temu, mkk napisał: No jak dodasz VAT i obsługę celną to koło 420 się zakręci. To bardzo mało prawdopodobne. 18 minut temu, kubus1337 napisał: najchętniej bym zamówił, gdzieś z Polski, żeby w razie co nie było problemów z odesłaniem na gwarancję etc. W takim razie w podobnej cenie znajdziesz Audio Audioquest DragonFly Black. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubus1337 #13 Napisano 2 stycznia okej, dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach