tybek89 #1 Napisano 28 grudnia 2020 Witam wszystkich, W przyszłym roku przenoszę się do nowego mieszkania a obecnie posiadam względnie nowy Soundbar Q80R 5.1.2 obsługujący dolby atmos. Zestaw był bez dodatkowych głośników. Planując rozmieszczenie elementów wyposażenia chciałbym poradzić się was o to, jak najlepiej dobrać sprzęt, aby uzskać efekt kina domowego w salonie 22 mkw. Czy najlepiej zakupić dwa głośniki Samsunga, które są jako opcjonalne do tego soundbara? Jest to model SWA-9000S. Czy aby dodatkowe głośniki były kompatybilne z soundbarem, mogę wybrać inne, posiadające dolby atmos? Jeżeli tak to jakie - czy aby spotęgować efekt dźwięku lepiej wybrać głośniki montowane w suficie podwieszanym, czy lepiej głośniki ścienne? Jakie modele możecie polecić? Z góry wybaczcie brak wiedzy, będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 29 grudnia 2020 Zrezygnuj z soundbara. Sprzedaj go póki ktoś będzie chciał to kupić. I kup solidny , nawet podstawowy system 5.1 z amplitunerem i kolumnami. Nie ma za co Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 29 grudnia 2020 Niestety ale jestem dokładnie tego samego zdania co Piotr. Na Soundbarze nie uzyskasz dobrej jakości i w Twoim przypadku najepszym rozwiązaniem byłoby kino domowe 5.1 lub nawet system stereo, który zagra lepiej niż Soundbar z „Dolby Atmos”. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tybek89 #4 Napisano 30 grudnia 2020 Dzięki za odpowiedzi. Pomijając już kwestię samego Dolby Atmos, zakładając pozostawienie soundbara nie tylko w kwestii samej estetyki salonu (wcześniej posiadałem kolumny z amplitunerem), co możecie doradzić do dostawienia na głośniki tylne lub sufitowe? Tak, żeby mieć chociaż namiastkę kina domowego. Z soundbara akurat jestem bardzo zadowolony, ale chciałbym wzmocnić efekt do filmów. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciek72 #5 Napisano 30 grudnia 2020 Jak jesteś zadowolony z sounbara , to daj go głośniej , aby poczuć jego magiczną moc w kinie 😀 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 31 grudnia 2020 Głośniki tylne i sufitowe do soundbara i to się nie gryzie z estetyką salonu, a klasyczny system się gryzie? Ja nie pomogę w takim razie. Wiedza za mała Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach