Michał Muszu Piekaj #1 Napisano 30 grudnia 2020 Witam mam pytanie czy głośnik wysokotonowy wstęgowy w Dali ikon 2 mk2 jest uszkodzony? Proszo o pomoc i poradę co mam zrobić? I ewentualne koszta naoarwy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karol64208 #2 Napisano 30 grudnia 2020 Cześć, zapytam nieśmiało jakie objawy zauważyłeś-usterkę? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michał Muszu Piekaj #3 Napisano 30 grudnia 2020 Dawno nie ścigałem osłon i ostatnio ścigam i widzę to hmm. Wiem że ikony mają podział przy 14000hz, więc włączyłem generator dźwięku i ustawiłem na 16000hz ale nic nie slyszlame ale wiem że są osoby które mogą tego nie słyszeć więc z tego moje pytanie czy wstęga jest uszkodzona? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karol64208 #4 Napisano 30 grudnia 2020 Sprawdź przy 11kHz, 12kHz i jaki dźwięk ma Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 31 grudnia 2020 Wtedy będzie grał Tweeter kopułowy. Jak rozumiem kolega podłącza źródło pod terminale, nie bezpośrednio pod głośnik. Obydwa wyglądają w ten sposób? No wygląda że jest uszkodzony Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michał Muszu Piekaj #6 Napisano 31 grudnia 2020 Obydwa wyglądają tak samo eh. A zna ktoś firmę na Śląsku która robi takie rzeczy? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcos #7 Napisano 31 grudnia 2020 Kiedyś wysłałem zmasakrowane przez sprzątaczkę metalowe kopułki Bowersa do naprawy i poradzono sobie z tym sprawnie, radzę zrobić to samo, wysłać zdjęcie oraz opis okoliczności uszkodzenia do dobrej firmy regenerującej głośniki i ewentualnie umówić się na naprawę. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach