rott #1 Napisano 9 stycznia (edytowany) Szukam sprzętu audio, który najlepiej spełni moje poniżej opisane oczekiwania: Budżet: 2000 zł Stan: nowe lub używane Pomieszczenie: 15-20 m2 Przeznaczenie: do słuchania muzyki Rodzaj słuchanej muzyki: muzyka filmowa Preferencje co do brzmienia: neutralne, wierne, bez koloryzacji Źródło dźwięku: tylko cyfrowe, głównie TIDAL HIFI w najwyższej jakości dźwięku tj. master Posiadany sprzęt: aktywne kolumny głośnikowe Edifier R2600, AMP/DAC Fiio Olympus 2 e10k, karta dźwiękowa ASUS XONAR D1 Preferowany sprzęt: zestaw stereo tj. aktywne kolumny głośnikowe lub pasywne kolumny głośnikowe + wzmacniacz Co możecie polecić ? 🙂 Edytowano 9 stycznia przez rott Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marcinmarcin #2 Napisano 9 stycznia Może Presonus e8 XT? W uzywkach pewnue skompletujesz coś sensownego w tej cenie ale trzeba się nakombinować. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 10 stycznia Cześć, Dobre kolumny aktywne niestety będą nieco droższe np. Klipsch the Fives lub System Audio Saxo 7 Active. Jeśli chciałbyś zmieścić się w zakładanym budżecie lepszym rozwiązaniem będzie wzmacniacz + kolumny. Topping MX3 + Pylon Audio Pearl 25 zapewni brzmienie przestrzenne z szybkim basem i szeroką prezentacją sceny dźwiękowej. Jeśli chciałbyś postawić na monitory to MX3 bardzo dobrze zgrywają się z Heco Aurora 300 lub Polk Audio S20e. Aurora zagrają muzykalniej, z bliższą średnicą. Polk Audio zapewnią lepszą dynamikę oraz potężniejszą podstawę basową. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rott #4 Napisano 10 stycznia Czy znajcie jakieś klasyczne, sprawdzone, polecane od lat używane lub nowe zestawy do 2000 zł ? Nie mam ani czasu ani ochoty na eksperymenty, czytanie recenzji i odsłuchy, chcę sprawdzoną i polecaną konfigurację z półki. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 11 stycznia Sprawdzonych jest od groma. Trzeba prześledzić trochę podobnych watków i wszystko jest Moje propozycje od lat: Denon PMA 1060 + Tannoy M2 albo Klipsch F1 W takim pomieszczeniu możesz polować jeszcze na Yamaha AX 900 z ELACami Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rott #6 Napisano Niedziela o 18:42 (edytowany) Kupiłem kolumny głośnikowe STX FS 250n (od Q21). Który wzmacniacz do ww. kolumn polecacie do 1000 zł ? Edytowano Niedziela o 18:42 przez rott Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #7 Napisano Niedziela o 18:49 Witaj, Żebyś mógł uzyskać przyzwoity efekt na tych głośnikach, to proponuję Ci odrobinę dołożyć do Nada C316. Nieduży z zewnątrz, ale mający duże możliwości. Plastyczny dźwięk, szybki bas, do tego łagodny charakter dźwięku, może Ci się spodobać. https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nad-c316-bee-v2.html - zapraszam Cię do kontaktu, przygotujemy lepszą cenę jak Ci się spodoba Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #8 Napisano Poniedziałek o 09:09 Jeśli 1000 zł jest nie do ruszenia to albo SMSL Q5PRO albo wzmacniacz używany. Klasyczny. Duży. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach