camel1987 #1 Napisano 16 lutego 2009 witam serdecznie, jestem tu nowy ale zabawie na dłużej a teraz do rzeczy!posiadam taka unitrę, zostały wymienione wszystkie półprzewodniki na nowe, kondy w zasilaczu również na 4x4700....i teraz zastanawiam się jakie kolumny dobrać, a raczej jakie zrobić?mam już trochę doświadczenia z diyaudio i chciałbym zrobić je samemu pokój to około 4.5x3.5 metra.zależy mi na estradowym brzmieni zestawu, czyli w miarę głośno, jakoś nie musi byc powalająca ale też nie bazarowszczyzna jakaś typu voice krafty etc :/zastanawiam się nad ofertą stx jako rozsądną cenowo dla mnie i wiarygodna paremetrowoGDN-25-100-8-SCGDN-30-100-4-SCco Wy na to??ewentualnie co sami proponujecie aby zmieścić się za niskotonowe w granicach 250zł za 4 szt?kolumny chciałbym na zasadzie 2xniskie+1xwysokie tony....pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frico #2 Napisano 18 lutego 2009 Do budowy kolumn potrzebna jest niemała wiedza, jeśli ją posiadasz to nie wiem po co pytasz na forum, na którym nie znajdziesz nikogo, kto by z budowaniem kolumn miał coś wspólnego. Swoją drogą Twoja konfiguracja 2x30cm + wysokotonowy jest mocno..hmm...osobliwa. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach