immunitas #1 Napisano 7 maja 2007 Planuje zakupić Yamaha RX-497 + odtwarzacz DVD S559 jakie kolumny podłogowe będą pasowaly do tego zestawu całość ok. 4000zł. Zestaw będzie stał w pokoju o pow. 19 m kwadratowych w bloku. Słucham głównie muzyki rozrywkowej pop ,rock czasami trochę przebojów muzyki klasycznej. Jestem otwarty na inne propozycje w tej cenie. Pozdrawiam!!! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #2 Napisano 7 maja 2007 A dlaczego w zestawie DVD ? Czyżbyś chciał również oglądać filmy ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
borsuk #3 Napisano 8 maja 2007 Yamaha to dobry wzmacniacz, 19m...może jednak jakieś większe podstawkowce np. B&W 602S3? Sprawdzone, grają dobrze w większości systemów. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
immunitas #4 Napisano 8 maja 2007 Jak wiadomo filmy powstały jako rozrywka dla analfabetów, ale są też płyty DVD z koncertów muzycznych. Dlatego chciałbym mieć możliwość odtwarzania wizji. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafal735r #5 Napisano 8 maja 2007 Ja bym szukal czegos z rodziny JBL. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blackside #6 Napisano 8 maja 2007 Nie wiem jak pod yamahą, jeszcze nie słuchałem, ale ja też skłaniałbym się ku jbl. Ale moje doświadczenie nie jest duże. Mi osobiście dżwięk z e60 bardzo pasuje... koszt podobny, ale nigdy nie słyszałem B&W.... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fono Master #7 Napisano 8 maja 2007 "Filmy z koncertów" są nagrywane w systemie Dolby Digital 5.1 a do tego oprócz DVD potrzebny jeszcze amplituner wielokanałowy i 5 głośników + SUB. Jednym słowem Kino Domowe Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czesio #8 Napisano 9 maja 2007 Potrzebny, ale nie konieczny W stereo też będzie grało, odtwarzacz robi downmix do dwóch kanałów i można słuchać/oglądać. Moim zdaniem jeśli chodzi o muzykę (CD i koncerty DVD) to przy ograniczonym budżecie (a taki jest przecież zawsze) znacznie lepiej mieć dobry wzmacniacz dwukanałowy i przede wszystkim parę dobrych kolumn stereo niż za tę samą kwotę gorsze kolumny 5.1. immunitas dobrze kombinuje! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach