Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam 

Proszę o pomoc w wyborze słuchawek bezprzewodowych dousznych. 

Moje oczekiwania :

1. Dobry dźwięk i tłumienie - muzyki słucham różnej - od hip-hopu po klasykę i opere

2. Możliwość rozmów telefonicznych

3. Bateria 

4. NAJWAŻNIEJSZY - stosunek ceny do jakości,

chodzi o to aby forumowicze wyłuskali niuanse po między nimi i wskazali co nie jest warte przepłacenia - np z powodu marki🙂

Poniżej mała lista - tymi jestem zainteresowany. 

1. BOSE QUIETCOMFORT EARBUDS

2. Beats Studio Buds

3. Sony WF-1000XM4

4. Senheiser MOMENTUM True Wireless 2

5. Bowers & Wilkins FP42420

6. Bowers & Wilkins PI5

7. Bang & Olufsen Beoplay EQ

8. Propozycja własna forumowicza - może są lepsze w ceni do 2000 zł 

Napisano

Wszystkie słuchawki które wymieniłeś to TWS-y . Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego ze jeśli mikrofon masz w uchu, to będzie on łatwo zbierał dźwięki z otoczenia. Nie będą takie słuchawki nigdy rewelacyjne do rozmów. Słuchawki bezprzewodowe dokanałowe połączone kabelkiem będą z zasady lepsze od TWS-ów w tej samej cenie. Do tego taka formuła słuchawek TWS zawsze sprawia większe problemy w komunikacji ze źródłem.

Napisano
1 godzinę temu, MobyDick napisał:

Wszystkie słuchawki które wymieniłeś to TWS-y . Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego ze jeśli mikrofon masz w uchu, to będzie on łatwo zbierał dźwięki z otoczenia. Nie będą takie słuchawki nigdy rewelacyjne do rozmów. Słuchawki bezprzewodowe dokanałowe połączone kabelkiem będą z zasady lepsze od TWS-ów w tej samej cenie. Do tego taka formuła słuchawek TWS zawsze sprawia większe problemy w komunikacji ze źródłem.

Witam 

Mam świadomość, nie chce kabli, rozmawiam przez telefon tylko kiedy muszę. 

Mam obecnie sony bc-wf1000x ale chcę już nowe, bo te mają za słabe baterie - 3h +2 doładowania