Skocz do zawartości

Lyngdorf tdai-1120


lukluk71

Recommended Posts

41 minut temu, Polar napisał:

Sprawdziłem właśnie Chromecast w moim MI box i HiFi działa bez problemu. Zatem nie jest to raczej wina apki Tidal i Chromecasta.

No ale raczej trudno sobie wyobrazić żeby wzmacniacz decydował jaką wersję wybierze apka :)

Jakie macie wersje Tidal? 2.55?

 

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, Asia napisał:

No to na liście podejrzanych pozostaje Chromecast - jakieś zmiany w Google Home?

Nie. Na liście podejrzanych pozostaje przede wszystkim sam Tidal.  Niemożliwe żeby wzmacniacz decydował co masz ustawione w apce w telefonie ;)

Po pierwsze trzeba sprawdzić, czy na bluetooth to się zachowuje tak samo. Sparować lyngdorfa i telefon bluetooth i sprawdzić. Jeśli będzie tak samo to sprawa jasna - apka tidal.

Wtedy 1. odinstalować/zainstalowac ponownie

Jak nie pomoże to powrót do wczesniejszej wersji (2.54) sprzed kilku dni.

2.55 to ostatnia wersja - wyszła 10.II, wczoraj akurat mogła się zapdejtować.

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

24 minuty temu, MrJansjo napisał:

Nie. Na liście podejrzanych pozostaje przede wszystkim sam Tidal.  Niemożliwe żeby wzmacniacz decydował co masz ustawione w apce w telefonie ;)

Po pierwsze trzeba sprawdzić, czy na bluetooth to się zachowuje tak samo. Sparować lyngdorfa i telefon bluetooth i sprawdzić. Jeśli będzie tak samo to sprawa jasna - apka tidal.

Wtedy 1. odinstalować/zainstalowac ponownie

Jak nie pomoże to powrót do wczesniejszej wersji (2.54) sprzed kilku dni.

2.55 to ostatnia wersja - wyszła 10.II, wczoraj akurat mogła się zapdejtować.

Przez BT nie ma takiego problemu.
Jak wrócić do poprzedniej wersji Tidala ?

Ok. Wersja 24.3 ściągnięta i dalej to samo. :/

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

17 minut temu, Amarok napisał:

@lukluk71 kliknij w ten prostokącik w którym pisze NORMAL  i sprawdź jak masz w ustawieniach.  

jest wszystko na MASTER. 
Wiadomo że master nie pójdzie po chromcascie, ale mam taki pakiet. Wcześniej tak było że po odpaleniu przeskakiwało na HIFI a teraz przeskakuję na NORMAL. 

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

8 minut temu, Asia napisał:

Jakieś problemy z wifi? Słaby transfer?

Raczej nie, neta mam dobrego - mieszkam w centrum Wro :) Wszystko jest sprawdzone. Urządzenie po kablu nawet podpięte do sieci. Nie mam już pomysłu.

Ciekawe, ciekawe. Przez apkę na windowsie działa normalnie. 
image.thumb.png.a0a9c99a880a8d24399f82a1ff8b5503.png

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

15 minut temu, Asia napisał:

Na stronie Lyngdorfa jest nowy software (luty 2022). 

ściągnięte.

 

 

23 minuty temu, MrJansjo napisał:

Sprawdziłem i u mnie jest tak samo.

Niezależnie od tego, co wybiorę w ustawieniach, pokazuje "normal".

 

No wczoraj jeszcze tam widniało HiFi.  Ciekawe teraz jaki sygnał leci po chromcascie z Tidala.

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

9 godzin temu, Amarok napisał:

Sprawdziłem, po chromcascie z Tidala idzie tylko NORMAL, gdy przerzucam na Blusounda od razu przeskakuje na HIFI. Jeśli chodzi o chromcast, to już jakiś czas temu tak było i po paru dniach powróciło do normy. 

Zawsze jest opcja przez bubble/mconnect - zarówno przez Chromecast jak i po upnp 

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Zawsze jest opcja przez bubble/mconnect - zarówno przez Chromecast jak i po upnp 

To nie rozwiązuje problemu. Kupowałem to urządzenie żeby ułatwić sobie słuchanie po chromcascie. Poza tym jaką mam mieć pewność teraz w jakim formacie plik jest odtwarzany skoro sama aplikacja podaje błędne informacje - 32 bity przez chromcasta? jakaś magia:D gdzie odpala się przez aplikacje w normalu. WTF? trochę czar pryska. Mam nadziejeże znajdzie się rozwiązanie problemu bo bardzo mi się podoba urządzenie. Ale kupowałem to dla prostoty obsługi i też dobrego dźwięku, a teraz jakieś dziwne rzeczy się dzieją.
273760538_1203525637121649_8114042556633926563_n.thumb.jpg.3ac5f5085f0b875032ca5432e1525fb2.jpg



ale problem może być po stronie GoogleHome, albo samego urządzenia. Zainstalowałem sobie dla próby AppleMusic i jest to samo. Leci plik lossless na telefonie, po odpaleniu chroma znika logo lossless. Nawet nie wiem w jakiej jakości gra bo na apk Lyngdorfa wyświetlają się jakieś bzdury.  Uważam że powinien być Tidal Connect w takim urządzeniu.  Skoro mój telefon Xiaomi odtwarza pliki z wysoką jakością to takie urządzenie nie potrafi tego zrobić ? 

Tel.
273957681_640193260588612_7156659027637724315_n.thumb.jpg.a23aa540411d509a36209467db306ca7.jpg

Chromcast po odpaleniu przerzuca na niższą jakość.

273752834_5312775438746416_2298216665571307249_n.thumb.jpg.dfbc980bccee50f69ab2946c860ace32.jpg


Jestem mega zły, wczoraj spędziłem cały dzień na grzebaniu, kombinacjach, od przeinstalowywania aplikacji, od restartów urządzenia, poprzez nową konfiguracje siedzi i podłączanie urządzenia przez kabel. Zrobiłem wszystko i jest LIPA. Jeszcze znajomy wrzucił mi wczoraj SCREENa z Arcama SA 30 że sobie właśnie leży i pije winko i odtwarza po TIDALU CONNECT śmiejąc się że mogłem go posłuchać i kupić Arcama :o 

@S4Home czy możecie sprawdzić u siebie, jakbyście mieli chwile czasu, ewentualnie podłączonego Tdai 1120??
Coś można w tej kwestii zrobić? 

 

Edytowano przez lukluk71
Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nic już więcej nie kombinuj, jak pisałem wcześniej, problem jest na linii Tidal - chromecast. Mam Chromecast Audio, prawie go nie używam, ale jest to samo co u ciebie. Poza tym na takim sprzęcie co ty masz, Tidal Connect powinien być już jako standardowe wyposażenie.  

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, Amarok napisał:

Nic już więcej nie kombinuj, jak pisałem wcześniej, problem jest na linii Tidal - chromecast. Mam Chromecast Audio, prawie go nie używam, ale jest to samo co u ciebie. Poza tym na takim sprzęcie co ty masz, Tidal Connect powinien być już jako standardowe wyposażenie.  

no zostawiam. Też uważam że powinien być Tidal Connect.
z apple to samo. Pamiętam jak próbowałem miesiąc temu appla i leciało normalnie w Lossess. Mega lipa.
 

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trzeba przyznać że support w Lyndgdorfie jest na najwyższym poziomie. Za każdym razem kiedy zadaję pytanie, to dosłownie w ciągu max 2-3h mam odpowiedź. Nigdy nie zostawili jakiejś wymijającej odpowiedzi, albo marketingowej papki, a męczę ich pytaniami od 2 tygodni. 

Więc co się dowiedziałem.
- Są zaskoczeni tym problemem z chromcastem i przyznali się że faktycznie teraz coś się stało i badają sytuacje. 

- Pracują nad poprawieniem informacji próbkowania w Lyngdorf Remonte

- Zastanawiają się nad wprowadzeniem Tidal Connect. Decyzja jeszcze nie padła ale są wewnątrz firmy negocjacje. Może warto ich zasypywać pytaniami i przyśpieszyć proces negocjacji ... :) 

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

4 godziny temu, lukluk71 napisał:

leży i pije winko i odtwarza po TIDALU CONNECT ś

Wow mówisz że wąski Ci zaimponował 🤪

Tidal connect w mojej opini to niepotrzebne coś, grające co najwyżej poprawnie. 

Pisałem, zainstaluj sobie bubble upn i puść to po upnp, będziesz miał lepsza jakość, dobra apke i jeszcze CI pokaże co gra 😁

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Utwórz nowe...