Fafniak Napisano 9 lipca 2022 Udostępnij Napisano 9 lipca 2022 Poszukuję przełącznika który można wstawić pomiędzy 2 wzmacniacze i 2 pary kolumn. Chodzi o to by można było zamieniać kolumny dla wzmacniaczy. Teraz sprawa najważniejsza. Taki przełącznik musi działać tak aby w sytuacji gdy wzmacniacz A jest podłączony do kolumn A to wzmacniacz B MUSI mieć podłączone kolumny B. Nie może być tak że nieaktywny wzmacniacz nie ma obciążenia kolumnami Od razu uprzedzeń. Beresford 7220 nie spełnia takich założeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 9 lipca 2022 Udostępnij Napisano 9 lipca 2022 41 minut temu, Fafniak napisał: Teraz sprawa najważniejsza. Taki przełącznik musi działać tak aby w sytuacji gdy wzmacniacz A jest podłączony do kolumn A to wzmacniacz B MUSI mieć podłączone kolumny B. Nie może być tak że nieaktywny wzmacniacz nie ma obciążenia kolumnami Czy mowa o wzmacniaczach lampowych? Zastanawia mnie fakt utrzymania obciążenia na zaciskach wzmacniacza nieaktywnego🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2022 Tak, mowa o lampach ale podobno klasa D też musi coś podłączonego ( tak gdzieś przeczytałem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 9 lipca 2022 Udostępnij Napisano 9 lipca 2022 Rozumiem ze podczas przełączania pomiedzy kolumnami , chcesz by wzmacniacze były w ciągłej pracy. Jesli tak to faktycznie z tą lampą byłbym ostrożny. Obawiam sie ze nie ma chyba obecnie produktu który by Cie zadowolił 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 9 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2022 Nie Chodzi o prostą sprawę zapomnienia co jest w danej chwili wybrane na przełączniku. To może przydarzyć się mi, to może przydarzyć żonie lub synowi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts