Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@il Dottore pracowałem w fabryce produkującej części do Volvo i Audi.

Roboty i ludzie. Tak zwany end check, gdxie przychodzily drzwi,  12 osob na 2. Bo roboty przyszly, proces w miare stabilny i wciaz potrzebowal ludzi.

To bylo do Volvo.

Audi, podłoga do Etron. Skomplikowane procesy łączenia,  tez end check był, każda czesc przez niego przechodziła. Co jakis czas problemy wyskakiwały, trzeba je bylo wychwytywac. 

W Volvo Gent często bywałem jako inspektor działu jakosci. Pełno robotów i ludzi. Produkcja, zaopatrzenie i dział jakosci.

Juz widzę to jakość tych Chińczyków, w procesie bez udziału ludzi.

Panowie jak partia tak działa, mackami świat opłata, to może powinniśmy uważać, co piszemy. Tak sobie pomyś😚

Napisano
4 godziny temu, tomek4446 napisał:

Plac Tiananmen, mówi Ci to coś ?

Mówi. Że chińskiej władzy byle majdan nie obali. To nie Ukraina. 

2 godziny temu, misiekx napisał:

A to z głowy czy z tiktoka

Ze szkoły. Kiedyś była taka instytucja. Dziś została z niej tylko nazwa. 

4 godziny temu, tomek4446 napisał:

3-5 mln Ujgurów wtrącono do obozów koncentracyjnych, kolejne miliony są wykorzystywane do przymusowej pracy

To jest problem Ujgurów, nie mój. Martwmy się o siebie. Miliony Polaków są wykorzystywane do niewolniczej pracy w zagranicznych firmach. Widzisz, co się teraz dzieje w Valeo?

52 minuty temu, misiekx napisał:

może śpi.

Na zakupach byłem. W polskim sklepie Polonez i w niemieckim Lidlu. :) 

Napisano
5 minut temu, il Dottore napisał:

Dziś została z niej tylko nazwa

Chodziłem chyba jeszcze dawniej do szkoły niż Ty, ale nie przypominam sobie, żeby profesor wspominał coś o tym, że mandaryn musiał zdobyć wykształcenie lepsze i trudniejsze niż dzisiejszy astronauta. Ale fakt, już stary jestem, mogłem zapomnieć. 

Napisano
5 minut temu, il Dottore napisał:

Najważniejsze że pamiętasz, jak się system składa. Reszta furda

Czyli nic merytorycznie, o wykształceniu mandarynów i astronautów z tiktoka🤣. Tak jak te fury z 4s do 100km/h za pół darmo. 

Napisano
3 minuty temu, misiekx napisał:

nic merytorycznie, o wykształceniu mandarynów

Jezu, masz internet, masz książki, poczytaj sobie. No sorry ale nie jest moim obowiązkiem edukacja kogokolwiek poza własnymi dziećmi. 

4 minuty temu, misiekx napisał:

astronautów z tiktoka

A propos TikToka - na tym tiktoru w Europie i w USA jest totalny zalew najgorszego gufna. 

A wiesz co jest na chińskim tiktoku? Głównie poradnictwo: zrób to sam, makijaże itp. Coś pożytecznego. Taka różnica. 

Napisano

Piszesz co ci ślina na język przyniesie, tak pod swoje widzimisię, a że 90% to bzdety to 🤣. Bez zastanowienia, bez chwili refleksji. Tak czasami myślę, że nie masz przyjaciół czy nawet kolegów i piszesz z nudów. Na obczyźnie ciężko, trzeba jakoś czas wypełnić 🤣🤣🤣. Nie musisz odp. 

Napisano
25 minut temu, il Dottore napisał:

A propos TikToka - na tym tiktoru w Europie i w USA jest totalny zalew najgorszego gufna. 

Wiesz, ze algorytmy podpowiadają akurat taki content jaki pasuje do profilu użytkownika? 🤣

Napisano
2 godziny temu, il Dottore napisał:

To jest problem Ujgurów, nie mój.

Ale może niedługo być Twój lub Twojej rodziny w Polsce , chyba , że to też Cię nie obchodzi , byle mieć taniej .. Powtarzam , ekspansja ekonomiczna zawsze ma wpływ na politykę.

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Miliony Polaków są wykorzystywane do niewolniczej pracy w zagranicznych firmach.

Przeczytam to córce jak ją świeżo po skończeniu studiów zagraniczny koncern gnębił za 28 tys. m-cznie :) 

Napisano
2 minuty temu, il Dottore napisał:

My mamy swoje problemy: zagrożenie rosyjskie i niemieckie oraz opresję eurokołchozową.

Wiesz co ? Wróćmy do motoryzacji , nawet tej chińskiej ,bo z polityką idzie Ci jeszcze gorzej.

Napisano
28 minut temu, tomek4446 napisał:

z polityką idzie Ci jeszcze gorzej.

Idzie mi doskonale. Mój kandydat wygrał wybory prezydenckie w PL! :)

Wyobrażasz sobie, jakby tenkraj teraz wyglądał, gdyby Pan Prezydent nie pilnował porządku?