Manitexx Napisano 14 lipca 2023 Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Cześć. szukam głośników 5.1 do niewielkiego salonu z aneksem kuchennym - razem około 24 m2. Zakupiłem już: Denon AVR-X1700H Zastanawiam się nad: Focal Sib Evo 5.1 (chociaż trochę ponad mój budżet który wynosi do 3500 z subem) + jakiś sub Klipsch Reference Theater Pack 5.0 plus sub Klipsch R-100SW Heco Victa Prime 602 + 202 + Center 102 (problemem są rozmiary). Odległość TV - kanapa to niecałego 2m. Jakie porady? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
60d Napisano 15 lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 Hej. Na wstępie poprosimy o zdjecia pomieszczenia, ewentualnie rysunek jak to wyglada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitexx Napisano 15 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 Na pomarańczowo telewizor :). Na przeciwko kanapa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
60d Napisano 15 lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 A możesz podać faktyczną powierzchnię i wymiary tego pomieszczenia? Aneks kuchenny pomiń, bo już z układu widać ze nie ma on nic wspólnego z rzeczywistą powierzchnią odsłuchu, tylko sztucznie ją zawyża. Jak się domyślam aneks jest po prawej stronie i praktycznie w ogole nie uczestniczy w multimedialnym zyciu tego salonu ze tak powiem no chyba ze chcesz tam powiesić kolumny zeby naczynia w zlewie mialy weselej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitexx Napisano 15 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 3.1 na 3.8 m czyli 11.70 m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
60d Napisano 15 lipca 2023 Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 (edytowany) Czyli wszystkie wymienione zestawy w zupelnosci sobie poradza Myślę że zestaw od Klischa zrobi tutaj świetną robotę. Czy kanapa bedzie centralnie przed tv? Masz mozliwość rozmieszczenia kolumn surround na stojakach po bokach, bedzie na to miejsce, czy beda wisiały z tyłu na scianie? Przydałoby sie jeszcze nanieść umeblowanie na ten rysunek, bo nie wiadomo do konca jak to bedzie stac. Przednia ściana to tylko tv? Szafka na całą dlugosc czy jest miejsce po bokach? Ten rysunek jest bardzo skromny. Edytowano 15 lipca 2023 przez 60d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitexx Napisano 15 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 (edytowany) W załączeniu bardziej szczegółowy. Pod telewizorem jest szafka RTV, po bokach jest około 20 cm miejsca i tam planowałem głośniki. Kanapa jest trochę większa niż na zdjęciu - głośniki planowałem dać po bokach. Centralny chciałem dać nad aplitunerem we wnęce rtv . Edytowano 15 lipca 2023 przez Manitexx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitexx Napisano 15 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 Zastawiałem się jeszcze nad: Indiana Line Nota 260X + 240X + 740X + jakiś sub oraz Heco Aurora 300 (4 szt.) + Center 30 + jakiś sub (w dalszej przyszłości ze względu na cenę) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 Cześć, moim zdaniem komplet od Heco zdecydowanie będzie tu najciekawszą opcją pod kątem jakościowym, sprawdzą się też przyzwoicie w muzyce w stereo. Możesz tu spokojnie iść w subwoofer od Klipscha, Magnata, a jakby budżet pozwolił to SVS/Rel Jeśli zależy Ci tylko na kinie, to poszedłbym w zestaw Klipscha wspomniany przez Ciebie w pierwszym poście. W muzyce jednak będą zauważalnie odstawać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitexx Napisano 17 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 To chyba ten Klipish plus sub od was. Odstawać? Znaczy totalne dno? Nie jestem audiofilem. Obecnie korzystam z wieży jvc exp1 oraz komputerowych Edifier 2.0 R1700 i nie chciałbym z muzyka schodzić poniżej tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 Totalne dno to nie, ale nie będzie to to samo, co w przypadku stereo. To fajny, niewielki zestaw. Powinien spełnić oczekiwania Heco są jednak niemalże dwukrotnie droższe, więc ta różnica objawia się też tutaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 lipca 2023 Aurora 300 dobra opcja do tego Yamaha 4A Albo Monitor Audio Bronze 100 na przody 50 albo FX na tyły i Denon 1700 do tego. Drugie zestawienie dzieki kolumnom będzie grało zywiej. Jako sub na Przykład Magnat RS 12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts