zwitek Napisano 31 marca 2009 Napisano 31 marca 2009 Witam,Posiadam amplituner Yamaha RX-V463 + DVD 663. Sprzęt zakupiłem z myślą o oglądaniu filmów i słuchaniu muzyki. W kontekście audio o wyborze tego zestawu przesądził również support dla ipoda (niestety nie mogłem znaleźć dobrego i w odpowiednio niskiej cenie wzmacniacza stereo z taka funkcją). Zdaję sobie sprawę, że zakup zestawu 5.1 jest tutaj mocno na wyrost. Mimo to potrzebuję pomocy w doborze dwóch kolumn podłogowych. Słucham bardzo różnej muzyki. Od naprawdę ciężkiego metalu, przez rock/blues do ambient. Trudno mi jednoznacznie wskazać na któryś z gatunków. Ponadto nie jestem wymagającym audiofilem. Chciałbym na chwile obecną dokonać najlepszego wyboru w stosunku do budżetu. Jeśli chodzi o pokój, to ma około 25 m2 (w planach przeprowadzka do większego mieszkania). Budżet na zakup kolumn to około 2500 PLN.Oto kolumny nad którymi osobiście się zastanawiam:-------------------JBL E-80 NorthbridgeMagnat Quantum 507Yamaha NS-8900Yamaha NS-555KEF c7Celestion F28Celestion F38DALI Concept 6Infinity BETA 50Monitor Audio Bronze BR5PARADIGM MONITOR 7 v.5Z góry dziękuję za pomoc! Odpisz, cytując
oktagon Napisano 31 marca 2009 Napisano 31 marca 2009 Cytat Posiadam amplituner Yamaha RX-V463 + DVD 663. Sprzęt zakupiłem z myślą o oglądaniu filmów i słuchaniu muzyki.Budżet na zakup kolumn to około 2500 PLN. Planujesz kupic do amplitunera kina domowego + DVD kolumny - to rozumiem. Ale... upatrujesz sobie co poniektóre kolumny z całkiem wyższej półki w stosunku do sprzętu. Ale dobrze wydane pieniądze zawsze cieszą.Uwaga: z tego DVD i amplitunera AV nie uzyskasz tak naprawdę zadawalającej jakości muzyki stereo, ale zawsze to jakiś początek Sprawdz oferte specjalna tutaj:http://www.htfr.com/more-info/MR291443oraz tutaj:http://www.htfr.com/more-info/MR238785Możliwa wysyłka za granicę (We also ship Worldwide)Jeżeli Cię to zainteresuje, to mogę zgłębic ten temat i dowiedziec sie jak zorganizowac zakup z wysylka za granice. Odpisz, cytując
audionet Napisano 1 kwietnia 2009 Napisano 1 kwietnia 2009 Kolumny raczej kupiłbym w kraju wysyłka byłaby droga i niebezpieczna dla kolumn.Dobrze by było abyś choć niektórych z nich posłuchał.Jaki lubisz dźwięk ostry czy ocieplony ? Odpisz, cytując
zwitek Napisano 1 kwietnia 2009 Autor Napisano 1 kwietnia 2009 (edytowany) Raczej kierowałbym się ku ocieplonemu Edytowano 2 kwietnia 2009 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując
zwitek Napisano 1 kwietnia 2009 Autor Napisano 1 kwietnia 2009 Cytat Planujesz kupic do amplitunera kina domowego + DVD kolumny - to rozumiem. Ale... upatrujesz sobie co poniektóre kolumny z całkiem wyższej półki w stosunku do sprzętu. Ale dobrze wydane pieniądze zawsze cieszą. Rozumiem Cię. Wiem, że aby uzyskać zadowalający dźwięk stereo z amplitunera kina domowego trzeba by pewnie wydać 2-3 razy więcej kasy. Mam jednak przeczucie, że mogą tutaj pomóc po prostu 'dobre' kolumny. To trochę tak jak lepszy obiektyw do kiepskiego aparatu... Z drugiej jednak strony i w moim przekonaniu kolumny z wyższej póki to takie, które owszem kosztują 2500 ale za sztukę a górnej granicy przecież jak wiadomo nie ma:)Co zaś tyczy się zakupu za granicą to jednak chciałbym skoncentrować się na Polsce. Swojego czasu planowałem tak zakup gitary i w rezultacie zdecydowałem się kupić nieco drożej ale w kraju.Pozdrawiam Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 1 kwietnia 2009 Napisano 1 kwietnia 2009 Z tego co podałeś to chyba najlepsze będą Magnaty i Paradigmy, ja osobiście rozważyłbym JBL, ale to już specyficzne granie (mocne basy, podkolorowane, dominujące). Zobacz jeszcze Klipscha Synergy F2 Odpisz, cytując
zwitek Napisano 2 kwietnia 2009 Autor Napisano 2 kwietnia 2009 (edytowany) ok, dzięki Edytowano 2 kwietnia 2009 przez RoRo Korzystaj z funkcji ODPOWIEDZ, gdy nie musisz cytować wypowiedzi poprzednika (wtedy-ODPISZ) Odpisz, cytując
Recommended Posts