Neseser Napisano 1 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2023 Hej To moj pierwszy temat tutaj i jak sie zapewne domyślacie potrzebuje porady, ponieważ nie jestem tak biegły w temacie apmli jak Wy. Moje pytanie brzmi czy ktoś wie jak zrobić, żeby subwoofer grał caly czas nawet jak jest cicho? Wylacza sie po jakimś czasie, jak zrobie głośniej to sie załacza. Da sie to skorygować? Dzięki. Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Da się. Trzeba skalibrować system tak żeby korekta na amplitunerze była wyższa, czyli przed kalibracją ściszyć trochę subwoofer. Jakie wartości masz w tym momencie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neseser Napisano 2 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Ło matko. Jaka kalibracja? Masz na myśli czynność wykonywaną z dołączonym mikrofonem? To jest ta cała kalibracja?I które wartości powinny mnie interesowac? Decybele czy MHz'ty , bo cos tam robilem wg instrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Tak, dB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neseser Napisano 2 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Front left,center, front right, height left , height right mam na +1dB, surr right i left na +3dB, sub na +8db Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 To już dość duża korekcja, więc bym tego nie ruszał. Jak masz ustawione odcięcia w amplitunerze i na subie (Hz)? Co to za subwoofer? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Jak masz ustawione fronty ? Large/Small i jakie odcięcie hz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neseser Napisano 2 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 (edytowany) To jest ten zestaw Onkyo HT-S5915dab z głośnikami, wiec sub jest z tego zestawu. Łukasz P. - chyba nie da sie tam tego ustawicz czy large czy small. No chyba,ze nie wiem gdzie patrzec i gdzie to ustawic. Odcięcie hz? Chodzi o crossover? To na kazdym glosniku jest po 80Hz i LPF to LFE 120Hz. Double bass mam wyszarzone(nie da sie zmienic wartości) P.S. Odnośnie kabli HDMI to nie mogą być jakieś zwykłe, bo widze,że takie mam podłączone? Możecie polecic, które sie nadadzą, bo tyle tego jest, ze mnie głowa boli Edytowano 2 grudnia 2023 przez Neseser Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Ten sub się faktycznie włącza i wyłączą (słychać np pykniecie) czy po prostu nie słyszysz fo podczas cichego grania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neseser Napisano 2 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Sub sie włącza lub wyłacza,bo widze po diodzie Jak działa to sie swieci,jak nie dziala to sie nie swieci Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Zaklej diodę taśma izolacyjną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neseser Napisano 2 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Powiem Wam,ze na dzien dzisiejszy gra to gorzej niz moj soundbar Sony HT-ZF9. Kłade to na karb moich słabych kabli HDMI, ktore juz zamowilem lepsze(2.1) Zobaczymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 4 godziny temu, Neseser napisał: To jest ten zestaw Onkyo HT-S5915dab z głośnikami, wiec sub jest z tego zestawu. Łukasz P. - chyba nie da sie tam tego ustawicz czy large czy small. No chyba,ze nie wiem gdzie patrzec i gdzie to ustawic. Odcięcie hz? Chodzi o crossover? To na kazdym glosniku jest po 80Hz i LPF to LFE 120Hz. Tak crossover na 80hz Sub - LFE 120 hz Wartość 8+ masz po własnym podkręceniu czy po automatycznej kalibracji ? Bo jeżeli to drugie to trzeba ją powtórzyć uprzednio zwiększając głośność bezpośrednio na subie aby finalnie po kalibracji uzyskać wartość blisko 0. Nie wiem czy to wyeliminuje problem ale warto spróbować, u mnie był podobny temat ale gdy dawałem głośniki frontowe jako (large duże) to wtedy sub nie chciał się wybudzać przy cichym oglądaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neseser Napisano 2 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Dzieki Lukasz za sugestie. Przetestuje to na pewno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts