frgr Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Cześć, jestem początkującym- dopiero dostałem pierwszy amplituner(sherwood rv4050r) i calkiem niedługo będę miał do niego pierwsze głośniki(wszystkim zajmuje się mój doświadczony wujek). Niestety na mnie spadła odpowiedzialność doboru źródła, a że jestem młody to nie zmieniając przyzwyczajeń wybrałem streamingi (w moim przypadku Spotify). I tu pojawia się problem - z jakiego sprzętu to robić? Jestem posiadacze iphona 12 mini urządzenia z funkcja AirPlay wiec intuicyjne na mysl przyszedł mi AirPort express od appla który do dorwanie jest w okolicach 100 zł (1gen lub 2 gen tego jeszcze nie wiem). Ale później poszperałem i przypałętał mi się pomysł na zakup chromecast audio którego cena na portalach oscyluje w granicy 250 zł. Nie mam zielonego pojęcia czy jest sens dopłacać! Poszedłem z moim problemem na angielskojęzyczne forum audio na reddicie ale mam wrażenie ze mój problem nie został do końca zrozumiany. Wszyscy zaczęli polecać mi urządzenie wiim mini którego koszt to około 400 zł zaznaczając że warto dopłacić (tutaj znowu problem bo skad mam wiedziec czy sens jest dopłacać 4-krotność ceny AirPort express’a). I tu przychodzę z prośba i pytaniem - które urządzenie wybrac? Jedyne na czym mi zależy to jakosc dźwięku. Może warto jednak doinwestować tego wiim’a i pomyśleć przyszłościowo w kontekscie rozbudowy systemu? Prosze o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Airport express grać będzie jest ograniczony do infra Apple i jest to dość stare urządzenie. Chromecast jest urządzeniem, które ograniczy Cię tylko do tej usługi i aby korzystać na niej z iPhone musisz mieć osobną aplikację. Wiim Mini to nowoczesny produkt, który obsługuje funkcjonalności które daj Ci Airport Express plus jeszcze dużo innych (Spotify etc) i będzie dużo bardziej future-proof. Będzie też działac z różnymi urządzeniami bez problemu. Używanego Wiima Mini można złapać na OLX za mniej 300 złotych. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Dobrze kolega ci poleca, Wimm ma świetną apkę do obsługi, nie zawiedziesz się. Powinien wystarczyć ci ten najtańszy, ale jeśli kogoś stać to warto zainwestować w Wimm Pro Plus, który ma lepszego daca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frgr Napisano 24 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia Dzięki wielkie panowie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Tylko ze chromecast audio ma znakomita jak na cenę jakość dźwięku, a wiimy, no cóż 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frgr Napisano 24 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 27 minut temu, marcinmarcin napisał: Tylko ze chromecast audio ma znakomita jak na cenę jakość dźwięku, a wiimy, no cóż 😁 To znaczy ze wiim brzmi gorzej? Bo co do ceny to chromecasta za mniej niz 250 trudno znaleźć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Nie zwracaj uwagi, tamten typ tak ma. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2 godziny temu, frgr napisał: To znaczy ze wiim brzmi gorzej? Bo co do ceny to chromecasta za mniej niz 250 trudno znaleźć 1 godzinę temu, ProjectPi napisał: Nie zwracaj uwagi, tamten typ tak ma. Się promotor wiima odezwał... Chromecast Audio brzmi przyzwoicie i dlatego jest droższy niż jak był w produkcji bo wtedy kosztował 100. Napisz proszę i na tym forum @ProjectPio swoich relacjach z wiim i czemu wszędzie to promujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia (edytowany) Podobno sniadania mi funduja. Concordem z Pekinu dowoza. A muchom wyrywam skrzydelka. Szczegoly u tropicieli. Przez analogie, napiszesz teraz czemu wszedzie pleciesz bzdury? Edytowano 24 kwietnia przez ProjectPi 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia (edytowany) 1 godzinę temu, ProjectPi napisał: Przez analogie, napiszesz teraz czemu wszedzie pleciesz bzdury? Po prostu napisz że współpracujesz i tyle. Mam w totalnym poważaniu twoje biznesiki ale skoro mnie tytułujesz typem to nie zamierzam odpuścić. Nie ja prowadzę krucjatę przeciwko prymitywnemu marketingowi ale się teraz chętnie do niej przyłącze. Od plecenia bzdur i promocji ty jesteś Edytowano 24 kwietnia przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia Typ - «wzór, któremu odpowiada pewna seria przedmiotów, ludzi, zjawisk itp.» Nie bede pisal bzdur na swoj temat bo masz taki kaprys w bzdurzeniu wlasnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 24 kwietnia Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2 godziny temu, marcinmarcin napisał: Po prostu napisz że współpracujesz i tyle. Mam w totalnym poważaniu twoje biznesiki ale skoro mnie tytułujesz typem to nie zamierzam odpuścić. Nie ja prowadzę krucjatę przeciwko prymitywnemu marketingowi ale się teraz chętnie do niej przyłącze. Od plecenia bzdur i promocji ty jesteś Ja też lubie Wiim'y Mam w domu trzy sztuki. Po prostu jest to dobry produkt, który pewnie dla 95% osób załatwia sprawę. Jakość dzwięku via RCA w Wiim'ie Mini nie jest może mega, ale starcza na początek i pozwala spokojnie streamingować co się chce, dodatkowe ma też optyka. W moim głównym system mam Pro Plus'a puszczonego po optyku przez zewnętrzny DAC jak i po RCA i też jest OK. Wiim'y mają też sensowny stosunek ceny do jakości oraz aplikację, której się po prostu dobrze i wygodnie używa. Ja też je polecam i nikt mi za to nie płaci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 kwietnia Udostępnij Napisano 25 kwietnia Wiim gra bardzo analitycznnie. ale to dobre urządzenia. Myslę że ten Sherwood nie gra na tyle aby potęgowac ilosc gory. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts