Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam rozglądam się za używanym zestawem stereo do komputera, słucham głównie rapu i popu. Zestaw byłby w pokoju ~15m2. Czytałem już kilka wpisów na forum i zacząłem szukać czegoś na własną rękę, znalazłem Bowersy 603 s2 (https://www.olx.pl/d/oferta/glosniki-bowers-wilkins-dm-603-s2-CID99-ID123nYI.html?) za 1200zł. Czytałem, żeby Bowersów nie łączyć ze wzmacniaczami od Yamahy i to w sumie na tyle z mojej wiedzy. Patrzyłem na ogłoszenia rotel'i natomiast nie wiem jaki model dobrze by zagrał z tymi kolumnami. Czy ktoś jest w stanie mi doradzić jaki zestaw stereo by mi pasował?

Edytowano przez nickanme
Napisano
4 minuty temu, nickanme napisał:

Witam rozglądam się za używanym zestawem stereo do komputera, słucham głównie rapu i popu. Zestaw byłby w pokoju ~15m2. Czytałem już kilka wpisów na forum i zacząłem szukać czegoś na własną rękę, znalazłem Bowersy 603 s2 (https://www.olx.pl/d/oferta/glosniki-bowers-wilkins-dm-603-s2-CID99-ID123nYI.html?) za 1200zł. Czytałem, żeby Bowersów nie łączyć ze wzmacniaczami od Yamahy i to w sumie na tyle z mojej wiedzy. Patrzyłem na ogłoszenia rotel'i natomiast nie wiem jaki model dobrze by zagrał z tymi kolumnami. Czy ktoś jest w stanie mi doradzić jaki zestaw stereo by mi pasował?

Cześć

Za 2000 zł można szukać używanych urządzeń, głośników, Twój wstępny wybór na B&W jest dobry i z pewnością dobra elektronika mogłaby rozwinąć dla nich skrzydła, ale mimo to, co być powiedział na rozwiązanie aktywne? Czyli małych głośników podstawkowych, z wbudowanymi wzmacniaczami i posiadającymi chociażby bluetooth? :)

Zerknij proszę i napisz co o tym sądzisz ;)

Napisano (edytowany)

Dnia 16.10.2024 o 23:41, nickanme napisał:

Patrzyłem na ogłoszenia rotel'i natomiast nie wiem jaki model dobrze by zagrał z tymi kolumnami. Czy ktoś jest w stanie mi doradzić jaki zestaw stereo by mi pasował?

A jakiego grania oczekujesz, jesteś w stanie opisać łopatologicznie dźwięk? Do rapu to bym Bowersów w życiu nie kupił.

Edytowano przez S!N!
Napisano
2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

No dobrze jakby był.

Te Bowersy mają go dużo? Tam góra była by mecząca w rapie. Tak mniemam.

Te Bowersy to fajne kolumny i basu mają wystarczająco jeśli tylko są w dobrym stanie, za te pieniądze brać

Napisano

Pod rap można poszukać starszych KEFów, do tego Primare/Cambridge Audio :) Nieźle też mogą sprawdzić się używane kolumny od Dynavoice, czasami da się je w bardzo fajnych cenach wyhaczyć na OLXach :) 

Napisano

Przepraszam, że dokładnie nie określiłem, tak potrzebuję aby zestaw miał dobry bass.

5 godzin temu, stach_s napisał:

Te Bowersy to fajne kolumny i basu mają wystarczająco jeśli tylko są w dobrym stanie, za te pieniądze brać

Jaki wzmacniacz by do niego i do moich potrzeb dobrze przypasował?

Napisano

Szukaj wśród wzmacniaczy z lat 90. Starsze Harmany, Denony, może jakiś Fine Arts od Grundiga, ale musisz liczyć się z dodatkowym wydatkiem na serwis po zakupie takiego pieca, więc budżet 2000 będzie trzeba na pewno nieco naciągnąć ;)

Na pewno warto poszukać Denona Pma980r.