wieczorzanalogiem Napisano 18 października 2024 Napisano 18 października 2024 Dzisiaj o jednym z najlepszych wzmacniaczy, jakie kiedykolwiek powstały. Accuphase, Gryphon, McIntosh, Pass, Luxman, Vitus? Każdy z nich ma swoje atuty, ale pod względem wyrafinowania, naturalności... zresztą, przeczytajcie sami: https://wieczorzanalogiem.pl/index.php/2024/10/17/sun-audio-sv-2a3-nieco-zapomniana-legenda-audio/ 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 18 października 2024 Napisano 18 października 2024 Mam na 2A3. Niegrzebany, nie Sun Audio. Brzmienie totalnie inne aniżeli na monosach 211. I nie wiem jak to możliwe, bo brzmienia na obu uwielbiam. A passata zamieniłem na rowery. Musiałem jeszcze raz tyle dopłacić. Po 50tce wszystko się sypie, logarytmicznie szybko😳 Odpisz, cytując
wieczorzanalogiem Napisano 18 października 2024 Autor Napisano 18 października 2024 3 godziny temu, AudioTube napisał: Mam na 2A3. Niegrzebany, nie Sun Audio. Brzmienie totalnie inne aniżeli na monosach 211. I nie wiem jak to możliwe, bo brzmienia na obu uwielbiam. A passata zamieniłem na rowery. Musiałem jeszcze raz tyle dopłacić. Po 50tce wszystko się sypie, logarytmicznie szybko😳 2a3 z dobrym pre liniowym podchodzi wg mnie pod świętego graala audio. 211 lubi grać mocniej i głośniej. Ale sygnaturowo jest bardzo podobnie - 211 to trochę taka 2a3 na sterydzie. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 18 października 2024 Napisano 18 października 2024 Nie stosuję pre. Transporty, przetwornik i końcówka na 2A3/custom. Mało watów, więc noce zarywam. Detal, mikrodynamika, separacja i te smyczki w kwartetach, czy mniejszych składach nie do opisania. Namawiam i ja, by przyłożyć ucho do dobrze skonstruowanych końcówek/lamp 2A3. Jeśli słuchasz średnio cicho i cicho/nocami, to coś dla Ciebie. Odpisz, cytując
wieczorzanalogiem Napisano 18 października 2024 Autor Napisano 18 października 2024 Śmiem twierdzić, że ECL86/2a3/300B to lampy, które w dobrych aplikacjach do 15-30mkw są idealne. Warunkiem jest to, żeby nie oczekiwać od nich zaokrąglania, ani grania z pazurem. Natomiast kto posłuchał tego w dobrej aplikacji , ten zachorował Odpisz, cytując
Recommended Posts