musician Napisano 18 października 2024 Napisano 18 października 2024 Hej Wam! Czy jest możliwość podłączenia korektora FS 042 do Yamaha A-S500? Jeśli tak, to możecie podpowiedzieć jak? Odpisz, cytując
Palmos Napisano 18 października 2024 Napisano 18 października 2024 Tak, ale jedynie analogowo - po rca. Tzn: po dac lub po źródło z dac. Odpisz, cytując
musician Napisano 19 października 2024 Autor Napisano 19 października 2024 Nie rozumiem. Możesz bardziej wytłumaczyć, jak dla laika? 😅 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 19 października 2024 Napisano 19 października 2024 Napisz najpierw co jest źródłem. Tzn z czego puszczasz muzykę? Cd, streamer, telefon bt itd. To Ci napisze jak podłączyć. Pomijam oczywiście fakt w jakim celu chcesz to podłączyć. I jak masz podłączone źródło do Yamahy. Odpisz, cytując
musician Napisano 20 października 2024 Autor Napisano 20 października 2024 (edytowany) Muzykę puszczam z dekodera linux przez konwerter optyczny - jack. Edytowano 20 października 2024 przez musician Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 20 października 2024 Napisano 20 października 2024 Szumy i zniekształcenia generowane przez ten „korektor” spowodują że od razu go odłączysz, więc przypadkiem nie inwestuj w kable na tym etapie. 1 Odpisz, cytując
Palmos Napisano 20 października 2024 Napisano 20 października 2024 3 godziny temu, musician napisał: Muzykę puszczam z dekodera linux przez konwerter optyczny - jack. No to tak: Generalnie wzmacniacz żeby podłączyć ten korektor powinien mieć "rozdzielony" przedwzmacniacza od końcówki mocy - powinien mieć wyjście z przedwzmacniacza i wejście na końcówkę. Robiło się to mniej więcej tak: Niestety u Ciebie tego nie ma więc można spróbować podłączyć po rca (chinch) z Twojego konwertera do korektora a później z korektora po rca do któregoś wejścia Yamahy. 4 minuty temu, Palmos napisał: do korektora a później z korektora W korektorze tutaj Ale tak jak @majkel74 napisał raczej nie ma sensu w to się bawić bo ten korektor to raczej tylko pogorszy brzmienie. Jak już chcesz coś poprawić to szukałbym innej drogi: np. jakiś porządny dac zamiast tego konwertera. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 21 października 2024 Napisano 21 października 2024 Ja także bym sięw to nie bawił. to nie lata 70. W AS 500 oprócz basu i sopranu masz płynny loudness. Po co Ci coś wiecej? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 21 października 2024 Napisano 21 października 2024 Też uważam, że nie ma co się bawić w korektor, zwłaszcza tak wiekowy od Diory. Odpisz, cytując
Henryk Kwint Napisano 22 października 2024 Napisano 22 października 2024 Witam, chciałem również podpytać Was o podłączenie korektora do amplitunera.miałem to wszystko podłączone i grało w porządku,jednakże wymieniłem szafkę pod tv i to wszystko porozłączałem i teraz siedzę od rana i kombinuje na zasadzie prób i błędów ale nic z tego.W zestawie znajduje się deck /odtwarzacz cd/amplituner/korektor/gramofon. Chciałbym jeszcze dorzucić do tego blu-ray,żeby to wszystko śmigało jak należy. Będę zobowiązany za pomoc. Przed chwilą, Henryk Kwint napisał: Witam, chciałem również podpytać Was o podłączenie korektora do amplitunera.miałem to wszystko podłączone i grało w porządku,jednakże wymieniłem szafkę pod tv i to wszystko porozłączałem i teraz siedzę od rana i kombinuje na zasadzie prób i błędów ale nic z tego.W zestawie znajduje się deck /odtwarzacz cd/amplituner/korektor/gramofon. Chciałbym jeszcze dorzucić do tego blu-ray,żeby to wszystko śmigało jak należy. Będę zobowiązany za pomoc. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 23 października 2024 Napisano 23 października 2024 14 godzin temu, Henryk Kwint napisał: W zestawie znajduje się deck /odtwarzacz cd/amplituner/korektor/gramofon. Ciężko będzie coś doradzić nie wiedząc co to za sprzęty i jakie mają przyłącza (najlepiej jest tu wrzucić zdjęcia). Generalnie też można poszukać rozwiązania u wujka "Google" Przy odrobinie szczęścia można znaleźć nawet schematy takich połączeń. Poniżej masz np. pierwsze z brzegu co mi wyskoczyło: Odpisz, cytując
Recommended Posts