caries Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego Witam, chciałbym podłączyć głośniki aktywne do TV Posiadam dwa głośniki bang&olufsen beolab 17, posiadają one wejścia rca i optyczne. Mógłbym podłączyć je pod wejście optyczne do telewizora ale nie mogę nimi sterować. Kupilem adapter który posiada Bluetooth i jakoś to działa ale to nie jest to. w telewizorze jest tylko wejście optyczne i hdmi ARC I pytanie moje jest takie, co mógłbym kupić żeby to podłączyć z możliwością sterowania głośnością i żeby dźwięk był w jak najlepszej jakości Myślałem nad jakimś amplitunerem ale nie wiem czy to będzie działać. Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego Cześć, możesz spróbować z zewnętrznym DACiem z regulacją głośności. Taki jak np. Topping D50 III Jest pilot, tryb przedwzmacniacza 1 Odpisz, cytując
pawel.klemens@gm Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego Można też do gniazda słuchawkowego w tv 😀 Odpisz, cytując
caries Napisano 5 lutego Autor Napisano 5 lutego 2 godziny temu, pawel.klemens@gm napisał: Można też do gniazda słuchawkowego w tv 😀 Tylko że mój tv nie posiada gniazda słuchawkowego Pożyczyłem amplituner Yamaha HTR-6030 próbowałem podłączyć te głośniki i klapa , słychać jakiś dźwięk , ale jest bardzo cichy i po jakimś czasie się wyłączają 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts