bezelinja Napisano 1 marca Napisano 1 marca Cześć wszystkim! Wczoraj miałem okazję posłuchać ELAC Uni-Fi Reference UBR62 w Top Hi-Fi i powiem Wam, że totalnie mnie rozwaliły bo brzmienie jest pełne detali.. Głośniki planuję ustawić w odległości ok. 3 metrów ode mnie, głównie do słuchania muzyki i oglądania filmów, siedząc na kanapie przed telewizorem. No i tutaj pojawia się pytanie – jaki wzmacniacz do nich dobrać? Wymagania: • Musi mieć DAC – minimum wejście optyczne (do TV) i koaksjalne (do odtwarzacza CD). • USB mile widziane – wtedy mógłbym dorzucić tani streamer (np. jakiś Winamp) i mieć komplet. • Moc odpowiednia do ELAC Uni-Fi Reference – muszą dostać porządny sygnał, żeby pokazały swój potencjał. • Streamer nie jest koniecznością, ale jeśli byłby już wbudowany, to fajny bonus. • Budżet – myślę, że w rozsądnej cenie (nie szukam czegoś za 10k zł). Zastanawiam się nad czymś chińskim, na przykład jakimś Toppingiem, SMSL albo czymś w tym stylu. Może macie jakieś sprawdzone propozycje? Albo coś z bardziej mainstreamowych marek? Dzięki za wszelkie sugestie! Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 marca Napisano 1 marca 1 godzinę temu, bezelinja napisał: Zastanawiam się nad czymś chińskim, na przykład jakimś Toppingiem, SMSL albo czymś w tym stylu. Może macie jakieś sprawdzone propozycje? Albo coś z bardziej mainstreamowych marek? Cześć. Obejrzyj sobie w necie Taga Harmony !500cd. Gra u mnie od ponad roku z Elac Debut b6 2.0 i daje radę bez problemu. Są wejścia ,DAC,CD,streamer ,tuner i DAB . Na plus ,serwis w kraju,nie korzystałem ,mimo różnych zdań o "chińczykach" tu,na forum. Cena bardzo atrakcyjna jak na oferowane funkcjonalności. 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 marca Napisano 1 marca I dość rozbudowana korekcja dżwięku, jak ktoś lubi-tryb loudness ,korekcja niskich i wysokich,plus "automatyczna" do różnych rodzajów muzyki,pop ,rock ,jazz ,classic,nie dla picu,różnice są b.wyrażne Odpisz, cytując
bezelinja Napisano 1 marca Autor Napisano 1 marca 2 godziny temu, Nowy75 napisał: I dość rozbudowana korekcja dżwięku, jak ktoś lubi-tryb loudness ,korekcja niskich i wysokich,plus "automatyczna" do różnych rodzajów muzyki,pop ,rock ,jazz ,classic,nie dla picu,różnice są b.wyrażne Dzięki zastanowię się nad tym. Pytanie czy jest w stanie napędzić głośniki o których pisze. Zastanawiam się czy dobrze napędzie te głośniki nieco droższa opcja - cambridge cxa 81? Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 marca Napisano 1 marca 2 godziny temu, bezelinja napisał: Dzięki zastanowię się nad tym. Pytanie czy jest w stanie napędzić głośniki o których pisze. Myślę ,ze bez problemu,w maksie ma generować 120W . U mnie na ponad 20 m kwadratowych oferuje znacznie więcej niż potrzeba jeśli chodzi o głośność. Seria reference podobno ma nieco więcej finezji w brzmieniu niż moje paczki z powodu drobnych różnic konstrukcyjnych, CXA 81 też raczej nie pęknie ,najlepszą metodą rozwiania wątpliwości jest odsłuch . Odpisz, cytując
bezelinja Napisano 1 marca Autor Napisano 1 marca 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: Myślę ,ze bez problemu,w maksie ma generować 120W . U mnie na ponad 20 m kwadratowych oferuje znacznie więcej niż potrzeba jeśli chodzi o głośność. Seria reference podobno ma nieco więcej finezji w brzmieniu niż moje paczki z powodu drobnych różnic konstrukcyjnych, CXA 81 też raczej nie pęknie ,najlepszą metodą rozwiania wątpliwości jest odsłuch . To prawda wypadałoby posłuchać z wzmacniaczem. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 marca Napisano 3 marca Cześć, a z jakim wzmacniaczem ich słuchałeś? CXA81 i Taga HTR-1500CD to dwa całkiem różnie grające wzmacniacze. Pierwszy szybki, detaliczny, rozjaśniony i z krótkim basem. Drugi ciepły, misiowaty, bez najniższego basu i najwyższej góry Taką moim zdaniem bezpieczną i wartą sprawdzenia opcją jest Audiolab 7000A, który ma komplet wejść cyfrowych, w tym HDMI ARC, a gra lekko ocieplonym dźwiękiem, z bdb detalem i fajną dynamiką . Odpisz, cytując
bezelinja Napisano 3 marca Autor Napisano 3 marca 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć, a z jakim wzmacniaczem ich słuchałeś? CXA81 i Taga HTR-1500CD to dwa całkiem różnie grające wzmacniacze. Pierwszy szybki, detaliczny, rozjaśniony i z krótkim basem. Drugi ciepły, misiowaty, bez najniższego basu i najwyższej góry Taką moim zdaniem bezpieczną i wartą sprawdzenia opcją jest Audiolab 7000A, który ma komplet wejść cyfrowych, w tym HDMI ARC, a gra lekko ocieplonym dźwiękiem, z bdb detalem i fajną dynamiką . Hej, dziękuję bardzo za informację. Szczerze mówiąc nie pamiętam z jakim wzmacniaczem ich słuchałem ale raczej był to jakiś tańszy wzmacniacz. Jestem przekonany do kupna CXA 81 szczerze mówiąc z powodu dobrych recenzji plus atrakcyjnej ceny w tym momencie z powodu wyjścia MK II. Audiolab tez się przewijał aczkolwiek jest około 2 tys droższy. Więc zastanawiam się nad cxa 81 bo kosztuje 3900 i prawdopodobnie będzie też na kilka lat. Faktycznie muszę się przekonać jak gra. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 marca Napisano 3 marca O cenach zawsze można porozmawiać Zapraszam na odsłuch w razie czego, wybierzesz najciekawszą opcję dla siebie Odpisz, cytując
bezelinja Napisano 3 marca Autor Napisano 3 marca 13 minut temu, Q21 napisał: O cenach zawsze można porozmawiać Zapraszam na odsłuch w razie czego, wybierzesz najciekawszą opcję dla siebie To prawda ale chyba nie macie salonu we Wrocławiu? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 marca Napisano 4 marca Niestety nie, ale do Pabianic dojazd prosty i względnie szybki Odpisz, cytując
Recommended Posts