CatchMe8911 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Witam wszystkich w swoim pierwszym poście na tym forum Swoja przygode rozpocząłem kilka lat temu od zakupu na ich premiere, słuchawek Audioquest NightOwl wraz z DragonFly Cobalt - wtedy urzekły mnie swoim dzwiękiem ... aż do momentu gdy w miejsce Cobalta zakupiłem Chorda Mojo 2, a jako źródło dołożyłem DAPa HiBy R4 - taki zestaw pokazuje naprawde mocnego pazura Jako, że mam nadprogramowy budżet do wydaniana na hobby - naszła mnie myśl, że może byłbym w stanie osiągnąć coś więcej droższymi słuchawkami (budżet do 6000 zł gdzie DAC oraz DAP muszą pozostać takie jakie posiadam). Bardzo spodobaly mi się Sennheisery HD800s (tylko pytanie czy moj DAP wraz z DACem wystarcza do ich odpowieniego napędzenia oraz czytałem, że seria hd800 ma problem z gniazdami słuchawkowymi które lubią się uszkadzać, a sa niewymienne) oraz Audeze LCD-X ktore są moim faworytem. Czy taka zmiana samych słuchawek ma sens przy pozostawieniu źrodła jakie posiadam aktualnie? Czy w tej kwocie zyskam raczej niewiele i lepiej reanimowac NightOwle które sa jak nowe ... z wyjatkiem earpadow i headbanda które musiałbym poprostu gdzieś dokupić nowe - a z tym niestety coraz ciężej? Edytowano 2 godziny temu przez CatchMe8911 Odpisz, cytując
Recommended Posts