Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
9 godzin temu, bartleby napisał:

No tak, logiczne... 🤦‍♂️ Dzięki.

Wszystkie sygnałowe kable kupuję i konfekcjonuję u pana Lecha z Radomia (Almatech). Tanio szybko i fachowo. Przy okazji doradzi, nie wciskając kitu i najdroższych rozwiązań. Niestety nie robi głośnikowych. XLR robiłem u niego na kablu 2534 i wtykach Neutrik (7,5m).

Trudno o lepszy wybór niż Mogami, jak nie chcemy mieć kabli droższych niż sam sprzęt. W zasadzie przeszedłem na ich kable w całym systemie. Został mi jeszcze jeden innej firmy ale w sumie nic do niego nie mam 😎, więc może zostać...😁

Napisano (edytowany)
7 minut temu, BlaBla napisał:

Trudno o lepszy wybór niż Mogami, jak nie chcemy mieć kabli droższych niż sam sprzęt

Porównywałeś z Canare, Sommer, Klotz ?

Edytowano przez cymes
Napisano

XLR Mogami porównywałem z Kimber Tonik, Monkey jakieś, które za metr kosztowały dwa razy więcej niż 7,5m Mogami . Natomiast RCA (też na przewodzie 2534) do Ricable Primus, WW Solstice 10, oczywiście zawsze do porównania są też Melodiki 😉, które czasem się sprawdzają ale akurat nie u mnie. A Klotza nigdy nie miałem choć wiele dobrego słyszałem, że ludzka cena i po prostu normalne, czyli "nicnierobiące" poza przesłaniem sygnału. Niczego więcej od kabla nie oczekuję. Zresztą od reszty sprzętu też 😏

Napisano
1 godzinę temu, BlaBla napisał:

Wszystkie sygnałowe kable kupuję i konfekcjonuję u pana Lecha z Radomia (Almatech). Tanio szybko i fachowo. Przy okazji doradzi, nie wciskając kitu i najdroższych rozwiązań. Niestety nie robi głośnikowych. XLR robiłem u niego na kablu 2534 i wtykach Neutrik (7,5m).

Trudno o lepszy wybór niż Mogami, jak nie chcemy mieć kabli droższych niż sam sprzęt. W zasadzie przeszedłem na ich kable w całym systemie. Został mi jeszcze jeden innej firmy ale w sumie nic do niego nie mam 😎, więc może zostać...😁

Ja lubię sobie polutować. Neutriki już kupione, ale będę starał się zaprojektować i wydrukować do nich 2 'krótkie dupki', żeby zaoszczędzić trochę miejsca za daciem.

1 godzinę temu, cymes napisał:

Porównywałeś z Canare, Sommer, Klotz ?

A ja jeszcze trochę walczę z myślami - 2549 Mogami czy Canare Star Quad L-4E6S. Niepotrzebnie czytałem porównania, bo na 5m XLR na bank jest równe 0 różnicy.