Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, szukam pomocy w ustawieniu kolumn w pokoju, nie powiem dokładnie ile m2 jest w salonie gdzie sie znajdują ale zgaduje, że około 16m2, na obrazku załączonym po lewej stronie w dolnym rogu rysuku znajduje sie sypialnia obok łazienka ( opisze je skrótami niżej ) zestaw to denon dra 800h z kolumnami heco aurora bez suba, a niebieski prostokąt to jest biurko po prawej kanapa a czarny prostokąt to blat kuchenny ( salon z aneksem ) jak i stół z krzesłami, mam taki problem, ponieważ nie jestem w stanie ułożyć kolumn tak aby gdzieś mniej więcej tam gdzie jest czerwona kropka był sluchalny bas. Bas czuć i słychać najbardziej w rogu pomieszczenia po prawej dolnej stronie jak i przy blacie. Czytałem o pułapkach bassowych, które mogły by pomóc. Jestem totalnym laikiem w audio. Wcześniej używałem komputerowych głośników edifier s730, które znajdowały się na biurku a subwoofer pod biurkiem. Czy macie jakieś pomysły jak ułożyć kolumny aby jednak gdzieś w tym środku pokoju był ten bas słyszany? 

image.png.e10c91f59119c5af3f9f992995130c30.png
Ł - łazienka 
Prz - przedpokój
Syp - sypialnia
S - Salon z aneksem